CFR Cluj are asigurată prezența în grupele Conference League, dar ambițiile ardelenilor sunt mult mai mari. Campioana României din ultimii 4 ani speră să jaoce din nou în grupele Europa League, o competiție care va alinia la start echipe mult mai puternice.
Pentru asta, CFR trebuie să treacă de Steaua Roșie Belgrad, campioana Serbiei. Prima manșă a play-off-ului se va disputa marți seară, în țara vecină. Partida ar fi trebuit să se dispute joi, 19 august, la fel ca majoritatea partidelor din play-off-ul Europa League, dar UEFA a modificat data din motive de securitate.
Clujenii au aterizat luni la Belgrad, iar Marius Șumudică a remarcat căldura sufocantă din capitala Serbiei, dar antrenorul ardelenilor a menționat la conferința de presă că temperatura va fi un adversar atât pentru echipa sa, cât și pentru adversari.
Romanian Liga I
Denis Alibec, dorit în Turcia și Rusia! Ce le-a transmis șefilor de la CFR Cluj
17/01/2022 LA 11:01
"Temperatura va fi un adversar pentru noi, dar și pentru ei. Când m-am dat jos din avion am crezut că am aterizat la Dubai, este foarte, foarte cald. Și fanii de la Steaua Roșie vor emana căldură. Ne pregătim ghetele, lăsăm maioul la hotel și intrăm la treabă.", a spus Șumudică, citat de digisport.ro.

Marius Șumudică: "Îmi doresc un rezultat care să ne dea speranțe în a doua partidă"

Conform declarațiior lui Șumudică, obiectivul principal al CFR-ului în meciul de la Belgrad este obținerea unui rezultat dătător de speranțe în perspectiva meciului retur, care va avea loc în Gruia săptămâna viitoare.
"Va fi un război format din două bătălii, e clar că mâine este prima bătălie. Dacă pierzi toți soldații, a doua bătălie cu cine o mai câștigi? Îmi doresc un rezultat care să ne dea speranțe în a doua partidă. Niciodată n-am pregătit un meci numai defensiv sau numai ofensiv, dacă aș face lucrul ăsta aș juca cu 11 fundași sau cu 11 atacanți. O echipă este formată atât din apărători, cât și din atacanți.
Steaua Roșie este un club puternic, care în trecut a câștigat Champions League și care în ultimii doi ani a jucat în grupele Champions League. E clar că fanii lor nu sunt mulțumiți de situația actuală. Mâine trebuie să ne luptăm pentru un rezultat favorabil care să ne dea speranțe în a doua manșă. E clar că mi-aș dori să ne calificăm în grupele Europa League", a menționat Șumudică.
Fanii CFR-ului nu se vor deplasa în număr mare la Belgrad, dar aceștia vor putea urmări meciul împreună, clubul din Cluj-Napoca punându-le la dispoziție un ecran gigantic, amplasat chiar pe gazonul stadionului din Gruia.
Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj va fi marți, de la ora 22:00, iar cele mai importante aspecte de pe parcursul paridei vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe eurosport.ro.
Romanian Liga I
FCSB, remiză cu Mioveni, într-un amical. CFR a avut viaţă grea cu o echipă de liga a 4-a spaniolă
15/01/2022 LA 13:09
Romanian Liga I
Un titular de la CFR Cluj și-a prelungit contractul! Lovitura dată de echipa lui Dan Petrescu
13/01/2022 LA 09:10