Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA a modificat data disputării partidei Steaua Roșie Belgrad - CFR Cluj! Motivul forului european

Nicu Savin

Publicat 13/08/2021 la 11:55 GMT+3

CFR Cluj va juca în deplasare prima manșă din play-off-ul Europa League, împotriva sârbilor de la Steaua Roșie Belgrad. Partida trebuia să aibă loc joim 19 august, dar UEFA a decis să o programeze mai devreme.

CFR Cluj, amendată de către UEFA

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj a ratat califiarea în play-off-ul Champions League, după ce a pierdut returul cu Young Boys Berna (1-3). Ardelenii își continuă însă aventura europeană și vor încerca să acceadă în grupele Europea League.
Pentru asta trebuie să treacă de Steaua Roșie Belgrad, campioana Serbiei, care a pierdut surprinzător dubla manșă cu Sherif Tiraspol din turul 3 preliminar al Champions League. Primul meci va avea loc la Belgrad, iar partida fusese inițial programată joi, 19 august, la fel ca toate celelalte partide din play-off-ul Europa League.
UEFA a decis însă ca meciul CFR-ului să aibă loc cu 2 zile mai devreme, marți, 17 august. Decizia forului european a fost luată pentru a întâmpina orice conflict între fanii celor de la Steaua Roșie și cei ai lui Partizan.
Cealaltă mare echipă a Serbiei s-a califiat în play-off-ul Conference League, unde se va duela cu portughezii de la Santa Clara. Prima manșă va avea loc pe 19 august, în Portugalia. De obicei, fanii celor de la Partizan se adună în număr mare în jurul stadionului când echipa joacă în deplasare. Cum stadioanele celor 2 forțe din capitala Serbiei sunt foarte aproape, exista riscul ca suporterii să se încaiere pe străzi dacă meciul dintre Steaua Roșie și CFR Cluj ar fi avut loc în aceeași zi.
Rivalitatea dintre suporterii Stelei Roșii și cei ai lui Partizan este una imensă, existând conflicte de fiecare dată când cele două echipe se înfruntă. Astfel, autoritățile încearcă să evite orice posibilă altercație între fani, iar decizia celor de la UEFA a fost luată pe acest considerent.
Norwich City - Liverpool va fi sâmbătă de ora 19.30 la Eurosport 1

Cine este Steaua Roșie Belgrad, adversara CFR-ului din play-off-ul Europa League

Chiar dacă Steaua Roșie Belgrad a suferit o eliminare surprinzătoare după dubla cu Sheriff Tiraspol, din Republica Moldova, CFR Cluj nu va avea deloc o misiune ușoară. Sârbii nu se află într-o formă tocmai slabă, în campionat sunt neînfrânți după primele patru etape. Ocupă doar locul 3 pentru că au remizat cu Vojvodina, iar Partizan Belgrad și Backa Topola au victorii pe linie.
Steaua Roșie Belgrad are un lot evaluat la 63 de milioane de euro, în timp ce CFR Cluj are un lot cotat la jumătate față de cel al sârbilor, 30 de milioane de euro.
Muntenegreanul Mirko Ivanic este văzut ca fiind cel mai valoros jucător al sârbilor, cu o cotă de 6.5 milioane de euro. Atacantul de 27 de ani a sosit în iarna lui 2019 la Steaua Roșie și a reușit până acum 29 de goluri și 22 de assist-uri. În total, a jucat 105 partide. Tot el a fost și golgheterul echipei în stagiunea trecută, cu 16 reușite, clasându-se pe locul 5 în topul marcatorilor din prima ligă sârbă.
Trebuie menționat și că sârbii au o echipă care se descurcă foarte bine în atac și marchează mult. În sezonul încheiat anterior, au reușit să înscrie nu mai puțin de 114 goluri și au primit doar 20! Au avut cel mai bun atac și cea mai bună apărare din campionat. Ba mai mult, au bătut recordul european de puncte deţinut de Celtic Glasgow (106), stabilit în sezonul 2016/2017, cu 34 victorii şi patru remize. 108 puncte au acumulat cei de la Steaua Roșie.
Steaua Roșie și Partizan Belgrad sunt cele mai titrate și populare echipe din Serbia. Dar în ultimii ani, cei de la Steaua au dominat autoritar campionatul și au câștigat titlul 4 ani la rând.
Dejan Stankovic, fostul jucător al lui Inter Milano, este antrenorul viitoarei adversare a CFR-ului. Tehnicianul o pregătește din 2019 pe Steaua Roșie și totodată este prima echipă pe care o antrenează. Până acum și-a trecut în palmares 3 trofee: două titluri de campion al Serbiei și o cupă a Serbiei.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo