Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

La Liga are 5 echipe calificate în Liga Campionilor + Câți bani a câștigat Sevilla după triumful din Europa League

Maria Olteanu

Publicat 01/06/2023 la 10:15 GMT+3

Miercuri seara, la Budapesta, a avut loc ultimul act din Europa League, partidă adjudecată de Sevilla la lovituri de departajare, în fața celor de la AS Roma. După 120 de minute de joc, scorul a fost egal, 1-1, iar spaniolii au dat lovitura de la punctul cu var.

FC Sevilla gewinnt die Europa League

Credit imagine: Getty Images

Finala Europa League din 2023 a fost una plină de tensiune de la început până la sfârșit. Sevilla s-a impus la penalty-uri în fața Romei, după ce capitolinii nu au reușit să-și conserve avantajul de un gol din prima repriză, Mancini marcându-și în proprie poartă în repriza secundă.
În urma izbândei, Sevilla a reușit să își treacă în palmares al șaptelea trofeu Europa League, în timp ce, de partea cealaltă, pentru Jose Mourinho a fost prima finală europeană pierdută în carieră, după 5 succese.
Grație victoriei dramatice, obținute la punctul cu var, Sevilla și-a asigurat participarea directă în grupele Ligii Campionilor în sezonul viitor.
Așadar, La Liga este campionatul care dă cinci echipe în viitoarea stagiune din cea mai importantă competiție intercluburi la nivelul continentului: Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Real Sociedad și Sevilla.
CITEȘTE ȘI:

Câți bani a câștigat Sevilla după cucerirea Europa League

Pe lângă trofeu și biletele pentru grupele Ligii Campionilor, Sevilla a adăugat în conturi și o sumă importantă de bani grație succesului obținut miercuri seara.
După ce a depășit-o pe AS Roma în ultimul act al competiției, trupa din Spania a încasat 8,6 milioane de euro pentru performanța obținută.
La nivel financiar, recompensa este mai mare de atât, întrucât calificarea directă în grupele Ligii Campionilor echivalează cu adăugarea în conturi a sumei de 16 milioane de euro.
Mai departe, Sevilla va disputa și Supercupa Europei, unde adversară va fi echipa care va câștiga duelul din finala Ligii Campionilor, Manchester City – Inter.
Acolo, UEFA are o recompensă de 5 milioane de euro pentru învingătoare și 3,8 milioane de euro pentru pierzătoare.
Adversara celor de la Sevilla din ultimul act al Europa League, AS Roma, a câștigat și ea 4,6 milioane, după ce a pierdut disputa din finală.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo