Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Au suferit ca niciodată și-au câștigat ca-ntotdeauna! Dovada că "miracolul Leverkusen" nu e noroc

Nicu Savin

Publicat 15/03/2024 la 10:48 GMT+2

Bayer Leverkusen a reușit o calificarea miraculoasă în sferturile de finală ale Europa League, după ce a câștigat cu 3-2 returul cu Qarabag, deși în minutul 90+3 azerii aveau 2-1 pe Bay Arena. La final, Granit Xhaka a spus că nimic nu e întâmplător în acest succes, iar vorbele elvețianului sunt demonstrate de cifre.

Bayer 04 Leverkusen: Eine Jubeltraube

Credit imagine: Getty Images

Bayer Leverkusen este fără îndoială echipa momentului în fotbalul european. Echipa lui Xabi Alonso a ajuns la 37 de meciuri fără înfrângere în acest sezon și se aseamănă din ce în ce mai mult cu un erou care refuză să moară, chiar dacă e încolțit din toate părțile.
Aseară, "aspirinile" au mai realizat o "minune", calificându-se dramatic în sferturile de finală din Europa League. Azerii de la Qarabag au simțit pe propria piele ce înseamnă să dai piept cu o echipă nemțească plină de încredere, care nu renunță niciodată și căreia pare că-i iese absolut orice în acest sezon. În turul, Qarabag a avut 2-0 la pauză, dar s-a terminat 2-2, Schick marcând golul egalizator în prelungiri. La returul de le Bay Arena, azerii au condus din nou cu 2-0, din nou în zadar. În minutul 90+3 tabela arăta 1-2 și Bayer era eliminată. Câteva minute mai târziu în tribune și pe teren era sărbătoare, pentru că dubla aceluiași Schick a adus victoria și calificarea pentru gazde.

Bayer Leverkusen, a 4-a victorie în minutele de prelungiri în 2024! Xhaka: "Nu e noroc"

Privind ceea ce s-a întâmplat în această dublă manșă, dar și în alte meciuri ale lui Leverkusen din ultima perioadă, s-ar putea trage concluzia că formația lui Xabi Alonso este o răsfățată a sorții și norocul a fost întotdeauna de partea ei. Granit Xhaka a asigurat că nu e vorba despre șansă, ci despre mentatlitate și dăruire, despre lucruri antrenate zi de zi.
"În mod normal, multe echipe ar fi renunțat și ar fi spus: 'S-a terminat'. Totuși, noi nu renunțăm niciodată. Avem o mentalitate incredibilă. Nu este noroc, e muncă", a spus mijlocașul elvețian la final, citat de sport1.de.
Vorbele lui Xhaka au o oarecare acoperire dacă ne uităm loa izbânzile celor de la Bayer din ultima vreme. Numai în 2024, Leverkusen a câștigat alte 3 partide în prelungiri: 1-0 cu Augsburg, 3-2 cu RB Leipzig și 3-2 cu VFB Stuttgart.
În euforia victoriei de aseară, Xabi Alonso și-a păstrat calmul și a subliniat că spiritul de luptă este cel mai important atu al echipei sale: "Nu a fost ușor să revenim, dar, după golul de 2-2, am văzut că echipa își dorește și mai mult.Nu mai credeam că ne putem califica în timpul regulamentar. Eram deja cu capul la ce ar trebui să le spun jucătorilor înainte de prelungiri. Spiritul ăsta este cel mai important lucru pe care îl avem. Suntem cu toții în aceeași barcă. Vrem să luptăm și văd că echipa are multă credință și foame de victorii. Am fost pregătiți pentru un meci cu multe emoții, sper să ne amintim de această seară pe viitor".
Așadar, povestea fabuloasă a lui Bayer Leverkusen continuă, iar "mitul Neverkusen" este tot mai aproape de a fi spulberat. Bayer are 10 puncte peste Bayern Munchen în Bundesliga și numai printr-o nenorocire mai poate pierde titlul. Totuși, la ce sezon a avut, echipa lui Xabi Alonso nu are cum să se mulțumească doar cu titlul. Leverkusen e singura echipă din prima ligă prezentă în careul de ași al Cupei Germaniei, astfel că un event e foarte probabil. În plus, Europa League nu e imposibil de câștigat, chiar dacă în cursă sunt multe echipe de top din Europa.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo