Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leverkusen - Atalanta, finala Europa League! "Farmaciștii", record fabulos, grație unui gol marcat în minutul 90+7

Nicu Savin

Actualizat 10/05/2024 la 00:36 GMT+3

Bayer Leverkusen - Atalanta va fi marea finală a Europa League în acest sezon. Campioana Germaniei era condusă cu 2-0 de AS Roma în minutul 80, dar a reușit o nouă revenire senzațională și a stabilit un record fabulos în fotbalul european. Echipa lui Gasperini a avut mult mai puține emoții, surclasându-i pe francezii de la Olympique Marseille, scor 3-0.

Josip Stanisic of Bayer Leverkusen celebrates with teammate Arthur after scoring his team's second goal during the UEFA Europa League 2023/24 Semi-Final second leg match between Bayer 04 Leverkusen and AS Roma at BayArena on May 09, 2024

Credit imagine: Getty Images

În această seară s-au disputat manșele retur ale semifinalelor din Europa League, iar Atalanta și Bayer Leverkusen își vor disputa trofeul în marea finală de Dublin, după ce au trecut de Olympique Marseille, respectiv AS Roma.
După 1-1 pe Stade Velodrome, Atalanta s-a impus cu 3-0 în returul de pe teren propriu. Echipa lui Gasperini a condus cu 1-0 la pauză, după reușita semnată de Ademola Lookman în minutul 30, care a marcat cu un șut bine plasat de la marginea careului.
Zarurile au fost parctic aruncate în minutul 52, când același Lookman l-a servit excelent în careu pe Matteo Ruggeri, iar tânărul fundaș l-a învins pe Pau Lopez cu un șut imparabil, aproape de vinclu.
OM a fost incapabilă să revină și gazdele au gestionat excelent avantajul de două goluri, iar în prelungiri au mai marcat o dată, prin Toure. Astfel, trupa lui Gasperini a reușit una dintre cele mai mari performanțe din istoria clubului. Pe 22 mai, Atalanta va juca pentru prima dată cu un trofeu european pe masă. De altfel, în vitrina clubului mai există un singur trofeu, cel al Cupei Italiei cucerite în 1963. Formația bergamască va juca finala Cupei și în acest an, contra lui Juventus, astfel că are ocazia să câștige într-un singur sezon mai multe trofee decât în toată existența sa.

Bayer Leverkusen - Atalanta, finala Europa League! "Farmaciștii" rămân neînvinși în acest sezon și au setat un record incredibil

În cea de-a doua semifinală, Bayer Leverkusen a început cu un avantaj de două goluri duelul cu AS Roma, după ce s-a impus pe Olimpico cu 2-0, dar capitolinii au făcut un meci mare pe Bay Arena, însă numai timp de 80 de minute. Leandro Paredes a restabilit egalitatea la general transformând cu siguranță două penalty-uri, în minutele 43 și 66, și se părea că seria invincibilă a campioanei Germaniei din acest sezon a ajuns la final.
Doar că Leverkusen a demonstrat încă o dată că e o echipă cu o putere prishică ieșită din comun. La intrarea în ultimele 10 minute, avantajul oaspeților era încă de două goluri, dar un autogol al lui Mancini din minutul 82 a readus-o pe Bayer în avantaj la general.
Pe final Roma a riscat totul și Leverkusen nu doar că a obținut biletele pentru finală, dar a evitat in-extremis prima înfrângere din acest sezon, Josip Stanisic marcând pentru 2-2 în minutul 90+7. Bayer a ajuns la 49 de meciuri la rând fără eșec, ceea ce reprezintă cea mai lungă astfel de serie din istoria fotbalulului european.
Așadar, echipa lui Xabi Alonso rămâne invincibilă și are în continuare șansa unei triple istorice, pentru că va juca și finala Cupei Germaniei. Leverkusen este pentru a 3-a oară în finala unei cupe europene: "aspirinele" au câștigat Cupa UEFA în sezonul 1987-1988 și au pierdut finala Champions League în sezonul 2001-2002.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol