Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sorții, necruțători în Europa League! Se va întoarce în fața fanilor care l-au amenințat cu moartea

Nicu Savin

Publicat 23/02/2024 la 17:32 GMT+2

Astăzi a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din optimile Europa League, iar unul dintre cele mai interesante dueluri va fi cel dintre Villarreal și Olympique Marseille. Pe banca "Submarinului Galben" e Marcelino, omul care a început sezonul la echipa din sudul Franței, dar a plecat după numai 7 meciuri. Managerul iberic a trăit clipe de groază la Marseille, fiind amenințat cu moartea de fani.

L'entraîneur de l'OM, Marcelino, défait après le revers de son équipe chez le Panathinaïkos Athènes, le 9 août 2023 au 3e tour préliminaire aller de la Ligue des champions

Credit imagine: Imago

Joi seara s-au disputat partidele retur din play-off-ul pentru optimile Europa League, iar suspansul a fost la cote mari în multe dintre ele. Opt echipe au obținut calificarea în faza următoare, în care vor reintra în competiție și cele 8 câștigătoare de grupe.
Tragerea la sorți a duelurilor din optimi a avut loc azi, iar unul dintre capetele de afiș e cel dintre Olympique Marseille și Villarreal. Această dublă nu e interesantă doar pentru că opune două echipe de mare tradiție, din campionatele de top ale Europei, ci și pentru că antrenorul "Submarinului Galben" e Marcelino.
Ibericul de 58 de ani a început sezonul chiar la Olympique Marseille, dar a rezistat numai 7 meciuri. Principalul său obiectiv în startul de stagiune era să ducă formația din sudul Franței în grupele Champions League, dar a eșuat incredibil. OM a pierdut cu 1-0 în turul cu Panathinaikos din turul 3 preliminar, dar acasă a condus cu 2-0 până în minutul 90+9, când elenii au marcat și au trimis meciul în prelungiri, iar apoi s-au impus la penalty-uri.

Marcelino va reveni pe Velodrome, la câteva luni de când a fost "fugărit" de fanii lui Marseille

Acela a fost începutul sfârșitului pentru Marcelino la echipa de pe Velodrome. Fanii au început să-l conteste, iar lucrurile au degenerat după remiza de acasă cu Toulouse. Facțiunea radicală a suporterilor francezi i-au cerut managerului iberic să părăsească echipa și chiar l-au amenințat cu moartea. Conducerea clubului, în frunte cu președintele Pablo Longoria, a fost luată de asemenea la țintă, dar în cele din urmă a plătit numai antrenorul, care a plecat imediat, declarând că în asemenea condiții, în care fanii sunt atât de duri, nu poate să-și facă meseria.
Marseille nu și-a revenit nici după plecarea sa și a mai schimbat deja un antrenor. După debarcarea lui Marcelino, pe banca lui OM a stat Jacques Abardonado, ca interimar, la meciul cu Ajax din play-off-ul Europa League (3-3) și în derby-ul pierdut la scor cu PSG (0-4). Apoi a fost instalat Genaro Gattuso, care nu a avut și el un mandat extrem de scurt. După înfrângerea cu Brest de săptămâna trecută, italianul a fost dat afară, iar în locul său a fost numit Jean-Louis Gasset, fostul selecționer al Coastei de Fildeș, care a fost demis chiar în timpul Cupei Africii.
Dacă Marseille nu a dus-o deloc bine după plecarea lui Marcelino, nici pentru antrenorul iberic lucrurile nu au mers. Acesta a semnat cu Villarreal în noiembrie 2023, dar echipa e abia pe locul 13 în La Liga și a fost eliminată de o echipă de liga a 3-a din Cupa Spaniei. Singurul plus e că "Submarinul Galben" a câștigat grupa din care a făcut parte în Europa League și s-a calificat direct în optimi.
Evident, Marcelino va avea parte de o primire ostilă la Marseille, dar în același timp va avea ocazia "să-i dea o palmă" clubului care s-a descotorosit extrem de repede de el. Primul meci al dublei Marseille - Villarreal va avea loc pe 7 martie, pe Velodrome, iar returul se va juca pe 14 martie, pe La Ceramica.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo