Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Becir Omeragic este un jucător elvețian, în vârstă de 18 ani, ce evoluează pentru echipa FC Zurich pe postul de fundaș central.Considerat unul dintre cei mai promițători tineri jucători elvețieni, acesta s-a remarcat la fiecare grupă de juniori, având evoluții foarte bune și la echipa mare a celor de la Zurich. În octombrie 2020 a debutat la naționala mare, într-un amical împotriva Croației pierdut de către elvețieni cu 1-2.

Între Henchoz și Varane

Premier League
Trei jucători din Premier League, convocați la următoarea acțiune a naționalei Argentinei
ACUM 3 MINUTE
Elvețianul reprezintă prototipul fundașului central modern, un veritabil “ball playng defender”, ce nu se sfiește să urce cu balonul la picior în terenul advers și să creeze superioritate. Măsurând 1.87m, se remarcă prin eleganța intervențiilor defensive, detentă și o foarte bună poziționare. Jucător de picior drept, acesta a avut evoluții bune atât într-un sistem cu 2 fundași centrali cât și cu 3, în cel din urmă având libertatea necesară pentru a își face remarcate evoluțiile ofensive.

#Euroscout Bećir Omeragić, noul fundaș de fier al Elveției

Marele său dezavantaj pare a fi constituția fizică ce nu ii permite să își domine adversarii în duelurile unu la unu.
Considerat un adevărat lider al generației sale, Omeragic a reușit să atragă atenția echipelor de top din Europa, presa din Elveția vehiculând interesul unor cluburi ca Bayern Munchen, Manchester City sau FC Salzburg.
Cel mai probabil puștiul ar avea nevoie de o perioadă intermediară în care să evolueze constant, într-un campionat puternic la o echipă de mijlocul clasamentului, acolo unde presiunea mediatică să nu fie una uriașă iar greșelile să-l ajute să evolueze.

EUROSCOUT, a 13-a ediție, cu Bogdan Enache

Meciurirle din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Liga Campionilor UEFA
Pep Guardiola, prima reacție după înfrângerea de la Paris: "Golul lui Messi a fost fantastic"
ACUM 9 MINUTE
Liga Campionilor UEFA
Prima reacție din tabăra Realului, după eșecul incredibil cu Sheriff Tiraspol, în Champions League
ACUM O ORĂ