Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Unul dintre cei mai în voga tineri fotbaliști din Serie A este Dușan Vlahovic jucătorul echipei ACF Fiorentina ce provine din celebra academie a celor de la Partizan Belgrad. După ce în sezonul trecut a marcat 6 goluri în 30 de meciuri, în sezonul actualul a bifat 12 goluri în 26 de partide, cifre ce indică progresul acestuia.
Sârbul ce măsoara 1,90m evoluează pe postul de atacant central și pare a se transforma într-un atacant complet. Vorbim despre un jucător ce îmbină armonios calitățile fizice cu cele tehnice. Vlahovici ne propune driblinguri tehnice concomitent cu protejarea perfectă a balonului, execuții spectaculoase împreună cu pătrunderi în forță sau momente când iși părăsește poziția pentru a merge în bandă ori coboră către centrul terenului de unde iși procură mingii.
Premier League
Incredibil! Care este ultima ofertă a lui City pentru Kane! Ce variantă de rezervă are Guardiola
19/08/2021 LA 15:15

#Euroscout Dusan Vlahovic – un alt produs de excepție al academiei lui Partizan

Unde mai punem că se află de multe ori la locul potrivit și nu pare dispus prea des să rateze, arătând o capacitatea de finalizare demnă de un atacant de Serie A. Si cine-l antrenează ? Cesare Prandelli, cel ce a șlefuit adevărate supertalente precum Adriano, Adrian Mutu sau Alberto Gilardino.
Dacă mai există semne de îndoială asupra calităților sârbului, ar mai trebui specificat că Dusan a prezentat garanția necesară pentru ca factorii de decizie din club să renunțe la jucători de atac precum Giovanni Simeone, Luis Muriel sau Federico Chiesa, momente după care echipa s-a bazat în ofensivă de multe ori pe serviciile sale fie că a fost antrenata de Giuseppe Iachini, Vicenzo Montella ori Cesare Prandelli.
Să sperăm că acesta este doar începutul unei cariere glorioase, căci asta indică cifrele de până acum. Evoluțiile bune îl vor transforma pe sârb într-un atacant greu de ținut la o echipă de mijlocul clasamentului. Chiar de nu va face pasul sezonul viitor către o echipă cu pretenții la cupele europene, sub îndrumarea lui Prandelli putem preconiza doar continuitate și progres pentru Vlahovic.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 27-a ediție, cu Bogdan Enache

Serie A
"Pot ajunge la nivelul lui Haaland"! Ce jucător din Serie A vrea să-i calce pe urme nervegianului
13/04/2021 LA 13:12
Ligue 1
Soarta lui Pochettino atârnă de un fir de ață. Conducerea lui PSG i-a găsit deja înlocuitor
ACUM 9 MINUTE