Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Când un scouter propune un jucător de la un club precum Ajax Amsterdam, procesul decizional deja devina mai simplu, Ajax fiind un club ce oferă garanția jucătorului “bine crescut”. Ryan Gravenberch este cel mai tânăr debutant din istoria clubului, la doar 16 ani evoluând 513 minute în primul sezon din Eredivisie.
Format la Jong Ajax ca mijlocaș central ofensiv, acesta a fost jucat la prima echipă de către ten Hag, ca închizător ori mijlocaș box to box. La doar 18 ani are o înălțime de 1,90m, constituție fizică ce îl ajută să câștige cu lejeritate duelurile unu la unu. Mai mult se poate lăuda cu un procent crescut al intercepțiilor pe fază defensivă.Rolul său nu se rezumă doar la defensivă, fiind un fotbalist ce face foarte bine tranziția dintre faza defensivă și cea de atac, de multe ori cărând efectiv mingea din jumatatea proprie în cea a adversarilor. Pe lângă toate aceste abilități puștiul are un procent ridicat al paselor reușite în terenul advers și o viziune ce îi permite să joace pe orice post în centrul liniei de mijloc.
Fotbal
#Euroscout Ryan Gravenberch, "Made in Ajax"
16/12/2020 LA 08:50

#Euroscout Ryan Gravenberch, "Made in Ajax"

Cotat la 11 milioane de euro, Gravenberch este noua atracție pentru cluburile de top din Europa, iar Ajax mai mult ca sigur nu îl va lasă sa plece până când nu iși atinge potențialul maxim din punct de vedere financiar. Evident acesta mai are multe de învățat iar evoluția sa va fi una extraordinară în următoarele sezoane, fie ele petrecute în Eredivisie.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 16-a ediție, cu Bogdan Enache

Liga
A mai rămas unul! Marele favorit să îi ia locul lui Koeman pe banca Barcelonei
22/09/2021 LA 05:07
Liga
Primul antrenor care îi întoarce spatele Barcelonei: "E amuzant pentru voi, nu și pentru mine"
22/09/2021 LA 04:41