Articol scris de Bogdan Enache (footballscouting.ro)
Când un scouter propune un jucător de la un club precum Ajax Amsterdam, procesul decizional deja devina mai simplu, Ajax fiind un club ce oferă garanția jucătorului “bine crescut”. Ryan Gravenberch este cel mai tânăr debutant din istoria clubului, la doar 16 ani evoluând 513 minute în primul sezon din Eredivisie.
Format la Jong Ajax ca mijlocaș central ofensiv, acesta a fost jucat la prima echipă de către ten Hag, ca închizător ori mijlocaș box to box. La doar 18 ani are o înălțime de 1,90m, constituție fizică ce îl ajută să câștige cu lejeritate duelurile unu la unu. Mai mult se poate lăuda cu un procent crescut al intercepțiilor pe fază defensivă.Rolul său nu se rezumă doar la defensivă, fiind un fotbalist ce face foarte bine tranziția dintre faza defensivă și cea de atac, de multe ori cărând efectiv mingea din jumatatea proprie în cea a adversarilor. Pe lângă toate aceste abilități puștiul are un procent ridicat al paselor reușite în terenul advers și o viziune ce îi permite să joace pe orice post în centrul liniei de mijloc.
Bundesliga
Bayern a rezolvat primul transfer pentru sezonul 2022/23! Sportivul a efectuat deja vizita medicală
06/05/2022 LA 12:01

#Euroscout Ryan Gravenberch, "Made in Ajax"

Cotat la 11 milioane de euro, Gravenberch este noua atracție pentru cluburile de top din Europa, iar Ajax mai mult ca sigur nu îl va lasă sa plece până când nu iși atinge potențialul maxim din punct de vedere financiar. Evident acesta mai are multe de învățat iar evoluția sa va fi una extraordinară în următoarele sezoane, fie ele petrecute în Eredivisie.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

EUROSCOUT, a 16-a ediție, cu Bogdan Enache

Fotbal
Liverpool & Real Madrid luptă pentru un mijlocaș de lux! "Cormoranii", ofertă de 50 de milioane de €
26/12/2021 LA 11:50
Fotbal
#Euroscout Ryan Gravenberch, "Made in Ajax"
16/12/2020 LA 08:50