Săptămâna trecută, managerul FC România, Ionuț Vintilă a anunțat cu întristare că echipa se va desființa din cauza problemelor financiare, dar astăzi acesta a revenit cu vești foarte bune.
Un potent om de afaceri român din Marea Britanie, Ștefan Voloșeniuc va veni în sprijinul acestui proiect și echipa își va continua activitatea.

750.000 în 5 ani pentru FC România

Fotbal
Reacția favoritului la înlocuirea lui Rădoi pe banca Craiovei. "Sunt un oltean adevărat"
ACUM O ORĂ
Omul de afaceri și antreprenorul local Ștefan Voloșeniuc vizitează în prezent o familie la domiciliu în România, dar a văzut miercuri seară anunțul de socializare al proprietarului și managerului Ionuț Vintilă și l-a sunat imediat pentru a vedea dacă poate ajuta. În doar 3 de ore, cei doi au ajuns la un acord și Voloșeniuc va sponsoriza echipa cu suma de 750.000 de £ în următorii 5 ani, prin intermediul companiei "SF Ștefan", una dintre cele mai de succes companii de construcții civile din Londra la ora actuală.
„La fel ca mulți români din Marea Britanie, eram conștient de club și știam că ar fi îngrozitor pentru echipă și pentru jucătorii și suporterii lor locali dacă ar fi fost nevoiți să renunțe la acest proiect uimitor din cauza unei situații care este complet în afara controlul lor. Vorbind cu Ionuț Vintilă, am descoperit unul dintre cei mai buni patrioti români care și-a dedicat propria viață pentru a sprijini o cauză nobilă pentru ieșirea din străinătate a comunității românești. Așadar, l-am convins să nu renunțe și împreună putem duce acest proiect genial. Sunt enorm de fericit că prin sponsorizarea FC România pentru următoarele cinci sezoane reușim să repunem ceva în comunitatea românească, mai ales că SF Stefan a fost fondat și a crescut din zona Londrei de Nord. Acest sponsorizare va permite clubului să se concentreze pe o nouă aspirație ”
Ionuț Vintilă, care a fondat echipa în 2006 și a fost managerul lor în ultimele 14 sezoane, este uimit că viitorul clubului său a fost asigurat într-un timp atât de scurt.
„Acest lucru este mai bun decât orice mi-aș fi putut imagina. După ce am vorbit joi dimineață cu Ștefan, am simțit cu adevărat că Dumnezeu a adus omul potrivit la momentul potrivit pentru a sprijini clubul și marea noastră comunitate. Ștefan este unul dintre cei mai buni români pe care i-am întâlnit de când am părăsit România și amândoi avem o dedicație pentru comunitatea noastră adânc înfiptă în inimile noastre. Mă simt binecuvântat să lucrez cu un om atât de grozav, sunt sigur că, având Stefan de partea noastră, vom construi împreună un club minunat. Vrem să reprezentăm și să avem grijă de comunitatea noastră, care este o valoare comună pe care o împărtășim amândoi, a spus Ionuț Vintilă.
https://i.eurosport.com/2020/07/28/2856807.jpg

Cine este Ștefan Voloșeniuc, noul sponsor de la FC România

Ștefan Voloșeniuc este originar din România și s-a mutat în Marea Britanie în 2007 pentru a lucra ca muncitor înainte de a-și începe propria afacere "SF Stefan", care este acum una dintre cele mai mari și de succes companii de inginerie civilă din Londra și chiar din Anglia.
Acesta a declarat că a luat decizia de a ajuta clubul românilor din Marea Britanie, tocmai pentru că și el a fost ajutat în afacerea sa de comunitatea românească de acolo și se simte dator să întoarcă această favoare acum, când echipa acestora traversează un moment foarte greu.
"Am avut sprijinul multor români din Londra când am început să pun bazele la compania "SF Ștefan", așa că este foarte bine să-i poți susține pe alții. Motto-ul companiei noastre este „We Build To Last”, așa că pare o potrivire foarte bună și naturală, că vom lucra cu Ionuț și echipa sa la FC România, deoarece au arătat prin rezultatele și reputația lor că sunt foarte dedicați și merită să aibă un viitor lung și de succes. O frază pe care am învățat-o cu mult timp în urmă este că toți putem face lucruri mici, dar cu o mare dragoste și uniți putem face ceva măreț și așa a fost cazul și săptămâna aceasta.", a menționat Ștefan Voloșeniuc.
FC România a fost fondată în 2006, la inițiativa unui grup de români stabiliți în Marea Britanie și a evoluat la început în Sunday League, cel mai de jos nivel din fotbalul britanic. Ulterior echipa cu sediul în Cheshunt a progresat și acum evoluează în Divizia Centrală de Sud a Ligii Isthmian.
Serie B
Pușcaș a marcat primul gol pentru Genoa, în Serie B! Românul, decisiv în victoria echipei sale
ACUM 2 ORE
Fotbal
Leo Strizu, mulțumit de prestația elevilor săi la Botoșani. Noul principal a făcut din nou o gafă
ACUM 2 ORE