Întreaga suflare rapidistă se pregătește pentru momentul în care noul stadion Giulești va fi inaugurat. Pentru fanii alb-vișinii, ideal ar fi ca primul meci disputat pe "Rapid Arena" să aibă loc în Liga 1.
Rapid s-a calificat în playoff-ul din Liga a 2-a, după ce a învins-o în ultima etapă din sezonul regulat pe Metaloglobus, scor 4-2, într-un meci spectaculos.
Conform ultimelor informații furnizate de Compania Națională de Investiții (CNI), a fost demarat procesul de montare a scaunelor pe noul stadion Giulești, iar după data de 15 aprilie va începe și montarea gazonului.
Cupa Mondială FIFA
Alertă în lotul Argentinei înainte de sferturile Cupei Mondiale! Un titular s-a accidentat
ACUM 22 MINUTE
https://i.eurosport.com/2021/01/22/2976561.png

"Rapid Arena" va fi finalizată în această primăvară

Finalizarea lucrărilor și recepția arenei sunt planificate pentru a doua jumătate a lunii mai.
"La momentul actual s-a început montajul scaunelor de la tribuna est. De asemenea, au fost demarate și lucrările de infrastructură ale terenului de joc, mai exact lucrările de drenaj. Gazonul va putea fi pus în amplasament după finalizarea lucrărilor de infrastructură și anume lucrările de drenaj, încălzire și irigare.
În funcție de condițiile meteorologice care pot influența progresul lucrărilor de infrastructură, preconizăm că montarea gazonului să înceapă după data de 15 aprilie. Predarea obiectivului de investiție către beneficiar va avea loc după semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor. Recepția la terminarea lucrărilor este planificată să înceapă în a doua jumătate a lunii mai", a anunțat CNI, la începutul lunii martie, pentru Digisport.
"Rapid Arena" se află în plin proces de contrucție pe locul vechiului stadion "Giulești - Valentin Stănescu", inaugurat în urmă cu 82 de ani. "Bătrânul Giulești", locul unde Rapidul a câștigat 3 titluri de campioană a României și a adunat o mulțime de alte amintiri extraordinare, a fost demolat în 2019. În locul său va fi ridicată o nouă arenă, grandioasă, ultramodernă și demnă pentru un club de prestigiul Rapidului.
"Rapid Arena" este unul dintre cele 3 stadioane din București construite pentru organizarea Euro 2020. Alături de noua arenă din Giulești, UEFA a acoperit și cheltuielile pentru construcția stadioanelor "Steaua" și "Arcul de Triumf".
Cele 3 stadioane vor găzdui antrenamentele echipelor naționale din grupa C (Austria, Macedonia de Nord și Ucraina), de la Campionatul European din vară (amânat anul trecut). Trei meciuri din grupa respectivă, plus o partidă din optimile de finală de la Euro, se vor disputa pe Arena Națională, cel mai mare stadion din România.

10 lucruri de știut despre noul stadion din Giulești, "Rapid Arena"

Fanii Rapidului așteaptă cu sufletul la gură ziua în care porțile noii "bijuterii" din Giulești se vor deschide, iar ei vor putea umple tribunele cu mii de fulare, steaguri și cântece răsunătoare.
Eurosport vă prezintă 10 lucruri interesante despre "Rapid Arena":
1. Capacitatea totală a stadionul va fi de 14.050 de locuri.
2. "Rapid Arena" va avea cel mai mare număr de locuri pentru persoanele cu dizabilități și însoțitorii lor (250), dintre toate cele 3 stadioane din București construite pentru Euro.
3. "Rapid Arena" va fi singurul stadion din România care va avea un muzeu inclus în incintă.
4. Suprafaţa totală a terenului va fi de 120X80 metri.
5. Nivel de clasificare UEFA: 4
6. Complexul va fi prevăzut cu săli de sport pentru diverse discipline sportive, spaţii de cazare pentru sportivi, spaţii de alimentaţie publică și spaţii administrative. De notat că sălile de sport pentru volei, handbal, box etc. vor fi amplasate chiar sub stadion.
7. Peluza nord va avea imprimată pe scaune sigla Peluzei Nord (unde stă galeria Rapidului), la Tribuna a 2-a va scrie "Rapid", în timp ce la Peluza 1 va scrie "1923".
8. Spațiile destinate mass media vor avea cele mai moderne aparaturi și facilități de transmisie.
9. Preț total: 39.499.366 milioane de euro
10. Tribunele și lojele vor purta numele jucătorilor legendari din istoria Rapidului:
  • Peluza Nord - Dan Coe
  • Peluza Sud - Tache Macri
  • Tribuna a II-a - Alexandru Neagu
  • Tribuna I: Valentin Stănescu
  • Tribuna VIP: Nicolae Manea
  • Numele alese pentru lojele stadionului: Ion Costea, Iuliu Baratky, Gheorghe Dungu, Ion Bogdan, Vintilă Cossini, Necula Răducanu, Dumitru Macri, Bazil Marian, Ion Motroc, Ștefan Filotti, Vasile Copil, Ilie Greavu, Constantin Năsturescu, Nichi Dumitriu, Ion Pop, Teofil Codreanu, Nicolae Lupescu, Constantin Jamaischi, Ion Ionescu
Romanian Liga I
Universitatea Craiova și-a găsit antrenor după despărțirea de Rădoi! Cine va prelua banca oltenilor
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Mbappe s-a ascuns de presă de la începutul Cupei Mondiale! Care sunt motivele francezului
ACUM O ORĂ