Articol scris de Adrian Cristea
În lipsa activității în ceea ce privește transferurile din această vară (a reușit să aducă doar doi jucători noi, fără un CV deosebit), FCSB s-a concentrat pe rezolvarea unei probleme mai vechi: sponsorul principal.
Vicecampionii joacă fără un nume inscripționat pe partea din față a tricourilor de 9 luni de zile, după ce sponsorul anterior a dat faliment. Nici regulamentul nu le-a permis să încheie o înțelegere cu Betano la momentul respectiv, aceștia neavând voie să reprezinte două cluburi în același timp din postura de partener principal. Situația este însă rezolvată acum și din punct de vedere legal, iar casa de pariuri va trece de pe spatele tricourilor, pe fața acestora.
Fotbal
Lovitură de teatru: Florin Tănase nu mai pleacă în China. Veste uriașă pentru FCSB și jucător
30/07/2022 LA 09:19
Conform Gazetei Sporturilor, roș-albaștrii vor primi o sumă de 1.5 milioane de euro pe an de la Betano, sumă aproape dublă față de ce ar fi trebuit să plătească City Insurance (800 de mii de euro pe an, la care se puteau adăuga bonusuri pentru atingerea obiectivelor de titlu, cupă sau prezențe în grupele cupelor europene). Din postura de sponsor secundar, Betano le-a oferit până acum celor de la FCSB 800.000 de euro pe an.
Înțelegerea dintre cei doi parteneri nu este însă cea mai mare din prima ligă, CFR Cluj rămânând încă echipa care primește cei mai mulți bani de la sponsorul principal: 1.8 milioane de euro anual. Ardelenii au semnat cu eToro în 2021 fiind "campioni" și la acest aspect.

Ce sumă încasează FCSB din transferurile acestei veri?

După cum am amintit, FCSB a transferat la echipă doar doi jucători în acesta vară: Joyskim Dawa de la FC Botoșani pentru suma de 350 de mii de euro și Rachid Bouhenna, adus gratis de la CFR Cluj.
La capitolul plecări, vicecampionii au fost mult mai activi, despărțindu-se deja de 13 jucători. Mulți jucători și-au încheiat contractele, alții au fost cedați gratis, iar alții au fost împrumutați. Conform transfermarkt.com, singurii bani care au intrat în club au fost cei plătiți pentru împrumutul lui Vali Gheorghe la Umraniyespor, din prima ligă a Turciei. Suma este însă una infimă: 50 de mii de euro. Există și o clauză de 200 de mii de euro care poate fii activată de turci, nu înainte ca românul să îi convingă pe aceștia că merită banii.
Nu se întrevăd alte plecări, astfel că avem în față cea mai slabă campanie de vânzare a roș-albaștrilor din ultimii 10 ani. În acestă perioadă FCSB a reușit să vândă anual jucători în valoare de 1 milion de euro.
Ținând cont de evaluările de zeci de milioane de euro din lot, ale conducerii FCSB, erau așteptate mutări mai spectaculoase. Se pare însă că în acest sezon s-a ales omogenizarea lotului, prin păstrarea celor mai valoroși jucători la echipă.
Romanian Liga I
Tatăl lui David Miculescu le dă speranțe suporterilor FCSB! Anunțul făcut
29/07/2022 LA 11:49
Fotbal
Dică, desființat de un fost jucător al Stelei: "Argat! Știam că e mai flexibil, dar nici chiar așa"
27/07/2022 LA 04:48