Când vine vorba de strictețea cu care sunt aplicate regulile, nemții sunt cei mai exigenți și nici măcar celebritățile nu primesc dispense. Un exemplu concret în acest sens a avut loc aseară, pe aeroportul din Berlin.
Bayern Munchen trebuia să plece de pe aeroportul Willy Brandt din capitala Germaniei înspre Qatar la ora 23:15 (ora locală). Pentru ca delegația bavarezilor să se încadreze în timp, partida cu Hertha, Berlin din etapa a 20-a din Bundesliga, a început cu o jumătate de oră mai repede decât era programat (20:00 în loc de 20:30).
Astfel, jucătorii și staff-ul campioanei Europei au ajuns la aeroport la ora 22:45 și s-au îmbarcat în aeronavă, dar avionul nu a fost gata de decolare până la ora 23:59, așa cum susțin oficialii bavarezilor.
Cupa Mondială FIFA
Lewandowski a dat cărțile pe față! Ce i-a spus lui Messi la finalul partidei Polonia - Argentina
ACUM O ZI
Cum plecările de pe aeroportul berlinez sunt interzise după miezul nopții, iar durata unei decolări este de aproximativ un minut și jumătate (s-ar fi depășit timpul limită cu 30 de secunde), oficialii lui Bayern au fost nevoiți să ceară o autorizație specială de la autorități. Din nefericire pentru Lewandowski & Co cererea a fost refuzată, astfel că întreaga delegație a fost blocată până spre dimineață în avion.
"Autoritățile de la Brandenburg nu știu cât rău au făcut echipei noastre", a declarat pentru cotidianul „Bild”, președintele Consiliului de Administrație al lui Bayern Munchen, Karlheinz Rummenigge.
În cele din urmă, Bayern a plecat spre Qatar în jurul orei 7 dimineața, dar cursa a avut nevoie de o escală în Munchen, pentru ca personalul aeronavei să fie schimbat. Așadar, Bayern va ajunge la Doha cu 7 ore întârziere față de ceea ce era programat.

Bayern Munchen va juca luni, în semifinalele Campionatului Mondial al Cluburilor

Bayern Munchen va debuta luni seara la Campionatul Mondial al Cluburilor din Qatar. Echipa lui Hansi Flick va juca împotriva egiptenilor de la Al Ahly, campionii Africii în 2020. În prima semifinală se vor înfrunta mâine Palmeiras (câștigătoare Copei Libertadores) și Tigres (Mexic-campioana Americii Centrale).
Competiția din Qatar va fi ultima care se va desfășura în actualul format, de anul viitor urmând aceasta să se extindă masiv. Vor participa 24 de echipe, lucru care era programat pentru acest an, dar problemele create de pandemie au dus la amânarea ideii.
Campionatul Mondial al Cluburilor în actualul format a luat naștere în anul 2005, brazilienii de la Sao Paulo fiind primi câștigători, după ce au învins-o pe Liverpool în finală cu 1-0. De altfel, Brazilia este singura țară din afara Europei care a dat câștigătoarea acestei competiții: Corinthians de 2 ori, Sao Paulo și International.
Cele mai multe trofee le are Real Madrid (4), madrilenii fiind urmați de Barcelona (3) și Corinthians (2). Pe lângă cele 2 forțe din Spania, Liverpool (campiona en-titre), Milan, Inter, Bayern Munchen și Manchester United sut celelalte echipe de pe bătrânul continent care au acest trofeu în palmares.
https://i.eurosport.com/2021/02/04/2985272.jpg
Cupa Mondială FIFA
Messi l-a ignorat pe Lewandowski, când polonezul i-a întins mâna! Ce au declarat cei doi la final
01/12/2022 LA 05:48
Cupa Mondială FIFA
Lionel Messi a dezvăluit care e marele avantaj al Argentinei în Qatar! "E punctul forte al echipei"
30/11/2022 LA 22:13