Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

S-au tras la sorți meciurile de la Campionatul Mondial al Cluburilor! Cu cine va juca Bayern Munchen

Nicu Savin

Actualizat 19/01/2021 la 19:13 GMT+2

Ediția din acest an a Campionatului Mondial al Cluburilor se va desfășura în Qatar, între 4 și 13 februarie, iar Bayern Munchen este mare favorită la câștigarea trofeului.

FC Bayern München este deținătoarea trofeului în UEFA Champions League

Credit imagine: Getty Images

În cursul zilei de astăzi a avut loc tragerea la sorți a meciurilor de la ediția din acest an a Campionatului Mondial al Cluburilor. La competiția din Qatar trebuia să participe 7 echipe, dar neo-zeelandezii de la Aukland City s-au retras, ei neputând face deplasarea din cauza protocololui medical al țării din Oceania.
Bayern Munchen este marea favorită la câștigarea acestei competiții, iar echipa lui Hansi Flick va vea de câștigat 2 partide pentru a pune mâna pe trofeu. În semifinale, Campiona Europei va juca cu învingătoarea sfertului de finală dintre Al Duhail, campioana Qatarului (participantă în calitate de gazdă) și Al Ahly, campioana Africii.
picture

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Pe cealaltă jumătate de tablou, primul meci va fi cel dintre Tigres UANL (Mexic), campioana CONCACAF (America centrală și de Nord) și Ulsan Hyundai (Coreea de Sud), campiona Asiei. Câștigătoarea va juca pentru un loc în finală cu echipa care va cuceri Copa Libertadores, al cărei ultim act le va aduce față în față pe Santos și Palmeiras, meciul urmând a se disputa pe 30 ianuarie pe celebrul Maracana din Rio de Janeiro.

Campionatul mondial al cluburilor se restructurează de anul viitor

Competiția din Qatar va fi ultima care se va desfășura în actualul format, de anul viitor urmând aceasta să se extindă masiv. Vor participa 24 de echipe, lucru care era programat pentru acest an, dar problemele create de pandemie au dus la amânarea ideii.
Campionatul Mondial al Cluburilor în actualul format a luat naștere în anul 2005, brazilienii de la Sao Paulo fiind primi câștigători, după ce au învins-o pe Liverpool în finală cu 1-0. De altfel, Brazilia este singura țară din afara Europei care a dat câștigătoarea acestei competiții: Corinthians de 2 ori, Sao Paulo și International.
Cele mai multe trofee le are Real Madrid (4), madrilenii fiind urmați de Barcelona (3) și Corinthians (2). Pe lângă cele 2 forțe din Spania, Liverpool (campiona en-titre), Milan, Inter, Bayern Munchen și Manchester United sut celelalte echipe de pe bătrânul continent care au acest trofeu în palmares.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo