Florin Niță nu a avut un sezon 2021/22 foarte bun la Sparta Praga, unde a jucat în doar 23 de partide. Nefiind inclus în planurile antrenorului, românul s-ar putea despărți de cehi în această vară.
Portarul a vorbit despre această posibilitate într-un interviu acordat pentru FRF TV. Fotbalistul de 34 de ani a spus că se concentrează în acest moment în principal pe echipa națională, dar a precizat că se așteaptă ca lucrurile să se rezolve și în privința echipei de club.
"În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos. În al doilea rând, sper să avem o campanie destul de bună cu echipa națională pentru a merge mai departe la un turneu final, unde să fim într-o grupă accesibilă.
Liga Națiunilor UEFA
Naționala României, plusuri și minusuri după cele 4 jocuri din Liga Națiunilor
15/06/2022 LA 13:19
Cu siguranță se vor lămuri lucrurile și la nivel de echipă de club, dar cea mai importantă e echipă națională. Îmi doresc să am o evoluție cât mai bună și apoi vom vedea ce se va întâmpla mai departe", a declarat Florin Niță, care a dat de înțeles și că este posibil să plece în această vară de la Sparta Praga, fără a oferi detalii despre următoarea sa destinație.
Citește și:

Florin Niță, aproape de revenirea în Liga 1

Potrivit prosport.ro, revenirea lui Florin Niță în Liga 1 este ca și perfectată. Acesta mai are un an de contract cu Sparta Praga, dar cehii ar accepta să-i dea drumul gratis, pentru că nu intră în vederile antrenorului și așa ar scăpa de salariul său.
CFR Cluj caută să-și întărească înaintea noului sezon postul de portar, după ce stagiunea trecută Bălgrădean a avut evoluții oscilante, iar antrenorul campioanei le-a cerut șefilor aducerea unui goalkeeper de valoare. Clubul din Gruia ar fi în negocieri avansate cu Florin Niță.
Internaționalul român, care va împlini 35 de ani la începutul lunii iulie, joacă la Sparta Praga din 2018, când formația din capitala Cehiei l-a luat de la FCSB pentru 1,35 milioane de euro. Românul a început sezonul trecut ca titular de drept, dar ulterior și-a pierdut acest statut.
Știind probabil că nu va apăra nici în sezonul care vine, Niță preferă să plece acum de la Sparta, iar o echipă precum CFR ar fi o provocare serioasă pentru el la final de carieră.
Cu siguranță, Florin Niță nu vrea să-și piardă postul de titular de la națională, unde a strâns deja 19 selecții, dar ar putea păți asta dacă nu va apăra, acesta fiind un motiv în plus pentru care plecarea sa de la Sparta Praga este aproape sigură.
Dacă mutarea se va materializa, CFR ar fi a treia echipă din România la care Niță va apăra, după Concordia Chiajna, club la care a crescut, și FCSB.
Liga Națiunilor UEFA
România, prima victorie în Liga Națiunilor! A câștigat cu Finlanda în fața unui public senzațional
11/06/2022 LA 08:20
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat numele stranierilor convocați pentru Liga Națiunilor! Lista preliminară
13/05/2022 LA 11:40