Potrivit unui studiu făcut de divizia Atletiq din cadrul agenției Ideologiq, ai cărei parteneri sunt Adrian Apostol (partener Ideologiq), Mihaela Constantinescu și Stefan Caescu (specialiști marketing sportiv și marketing strategic, cu peste 15 ani de experiența in domeniu), fotbalul nu mai este cel mai urmărit sport la tv/în online.
Potrivit studiului realizat în luna noiembrie, dintr-un eșantion de 1009 adulți din mediul urban, cei mai mulți consumatori de sport care urmăresc competiții sportive la tv sau în mediul online preferă tenisul. "Sportul alb" se află pe primul loc, cu 74,1%, în timp ce fotbalul se află pe locul doi, cu 73,3%.

Simona Halep, pur și simplu genială! Publicul, în delir după acest punct câștigat cu Alize Cornet

Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
ACUM 13 MINUTE
Cu siguranță, performanțele extraordinare ale Simonei Halep de mai bine de 8 ani, dar și a faptului că România este reprezentată de mulți ani de un număr mare de jucătoare în prima sută au dus la poziționarea pe primul loc în clasamentul celor mai urmărite sporturi.

Simona Halep, contre-pied magnific în meciul cu Kovinic la Australian Open! Extraz în tribune

Clasamentul sporturilor urmărite la tv este continuat de către gimnastică (51,2%), handbal (48,3%), patinaj (35,7%), atletism (33,2%), biliard/snooker (29,6%), baschet (26,7%), ciclism (26,1%), ski (25,2%), sporturi cu motor (24,6%). Notorietatea snookerului este în creștere continuă, iar aportul transmisiilor Eurosport este mare. În plus, competițiile interne și-au găsit loc pe platformele online ale Eurosport și asta apropie fanii de un sport destul de greu accesibil până acum.

Ronnie O'Sullivan a făcut spectacol la mese și în 2021! Top 10 lovituri ale "Rachetei"

Participarea la evenimente sportive în calitate de spectatori, cel mai mic procent

Dacă 69,2% din persoanele care au participat la studiu au spus că urmăresc sport la tv sau în mediul online, un procent mult mai mic participă la evenimente sportive în calitate de spectatori. Doar 28% dintre cei care au răspuns întrebărilor din cadrul acestui studiu merg pentru a urmări din tribune evenimente sportive.
https://i.eurosport.com/2020/05/26/2824252.jpg
Chiar dacă în România au început să apară stadioane și arene noi, calitatea competițiilor interne din diferite sporturi, lipsa de profesionalism sau instabilitatea cu care se confruntă cluburile sportive au dus la îndepărtarea spectatorilor de la competițiile sportive, lucru care se poate observa cu ochiul liber în majoritatea partidelor din întrecerile interne, în diferite discipline sportive.
https://i.eurosport.com/2021/03/16/3012590.jpg
Pe lângă acest aspect, potrivit studiului, persoanele care participă la evenimente sportive în calitate de spectatori sunt și cei care arată cel mai ridicat nivel de interes pentru sport, spre deosebire de cei care preferă să urmărească din fața micilor ecrane competițiile sportive, ceea ce arată că atașamentul față de sport îl determină pe consumator să dorească să fie cât mai aproape de fenomen.
Premier League
Cum arată cel mai bun "11" al sezonului în Premier League, în opinia experților
ACUM 42 MINUTE
Romanian Liga I
Steaua se revoltă după ce FRF a decis că "militarii" nu pot juca la baraj! Comunicatul clubului
ACUM O ORĂ