Articol scris de Joao Vitor Roberge(Brazilia)
Atâtă timp lumea trăiește efectele unei pandemii așa cum e Coronavirus, sportul mondial suferă cu amânării, anulării și meciuri cu porții închise. În această situație a ajuns în Brazilia, țara unde fotbalul este la fel de important ca aerul. Pentru brazilieni este începutul sezonului 2020 și urmează o perioadă cu meciuri fără suporteri și chiar o pauză până la restabilirea normalității. Până azi au fost semnalate mai mult de 100 de cazuri de Coronavirus, din surse oficiale.
Până la urmă, lucrurile se așează mai mult în funcție despre localității și oficialii care conduc. Ministerul Sănătății din Brazilai n-a dat niciun ordin în ce privește realizarea evenimentelor precum meciurile de fotbal, doar recomandări pentru porțile închise sau amânarea meciurilor.
Premier League
Cristiano Ronaldo, refuzat de încă un club important! "Ce să facă aici? Să fie rezervă?"
04/11/2022 LA 16:01

Vasco

Credit imagine: Getty Images

Sindicatul fotbaliștilor vrea să oprească meciurile

Sindicatul care reprezinta fotbaliștii din cluburile afiliate statului Rio de Janeiro a făcut o cerere sâmbătă, 14 martie, pentru suspendarea meciurilor în care sunt implicate echipele din acest stat. E vorba de Vasco, Flamengo, Fluminense sau Botafogo. Într-o ședință cu Confederația Braziliană de Fotbal (CBF) și federația din Rio de Janeiro obiectivul este oprirea meciurilor cât mai repede. Orașul Rio de Janeiro va avea meciuri fără suporteri pentru prima dată.
Federația statului São Paulo a hotărât ca toate meciurile care se joacă în oraș São Paulo (deci capitala statului) trebuie să fie fără spectatori, după indicațiile venite de la Federație. Mijlocașul Pedrinho, de la Corinthians, a mers în Portugalia pentru a finaliza transferul la Benfica. A revenit în Brazilia și este în carantină timpul de o săptămână. Aceasta ratează meciul cu Ituano de luni, 16 martie, și probabil nu va fi prezent la derby cu Palmeiras, programat săptămâna viitoare, dacă se va mai juca.
În Santa Catarina, Primăria din Florianópolis a anunțat vineri interzicerea evenimentelor cu mai mult decât 250 de oameni (în aer liber) și mai mult decât 100 de oameni (în locuri închise) începând cu 16 martie. Astfel, meciurile din campionatul statului Santa Catarina vor fi jucate astîzi cu suporteri. Federația statului încă așteaptă măsurile oficiale. Meciul retur din Cupa între Brusque și Brasil Pelotas ar putea fi jucat fără spectatori pe 18 martie sau chiar amânat.
În ce privește copiii și juniorii, mai multe cluburi s-au adresat CBF pentru amânarea rundelor Campionatul Brazilian U-17 și Cupa Braziliei U-20, care încep, respectiv, pe 17 și 18 martie.
Cupa Libertadores, Champions League sud-americană, este deja suspendată.

Fluminense

Credit imagine: Getty Images

Despre sezonul brazilian de fotbal

Campionatul Brazilian, de fapt, nici nu a început. Piramida națională de fotbal o să aibă etapele inaugurale în mai, așa cum e obișnuit, cu cele patru divizii: Série A, Série B, Série C și Série D. Din ianuarie până-n mai, au loc meciurile din cupele sud-americane, Cupa Braziliei și cupele regionale sau de stat.
Campionate de stat sunt ligi mici localizate (un exemplu pentru români: U Craiova din liga intăi, U Craiova din liga a 3-a, Filiași și mai multe echipe din Dolj într-un campionat doljean ) Competițiile astea erau importante în trecut, dar acum sunt mai mult puse în valoare de echipele care doresc să se califice în Série D sau Cupa Braziliei. Multe echipe din Série A, precum Flamengo, Bahia sau Athletico nici nu folosesc jucătorii importanți.
Sunt și două cupe regionale: Cupa Verde și Cupa Nord-estului. Prima e făcută pentru echipe din Nord și Centru-vest, și a doua e pentru echipele din Nord-est. Un exemplu în România: CFR Cluj, U Cluj, Hermannstadt, SR Brașov și mai multe echipe într-o Cupa Ardealului care are importanță locală, dar nu mai mult.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Roman Abramovich vrea să cumpere un club istoric
12/02/2022 LA 07:01
Copa Libertadores
Cea mai penibilă simulare a anului a venit în finala Copei Libertadores! Arbitrul, direct implicat
28/11/2021 LA 11:02