RD Congo a învins duminică reprezentativa celor din Benin, scor 2-0, obținând calificarea în play-off-ul Cupei Mondiale. Cu toate acestea, sărbătoarea congolezilor riscă să fie anulată de o eroare a selecționerului Hector Cuper.
Fostul mare antrenor al Valenciei sau al lui Inter a comis o greșeală uriașă în partida contra reprezentativei din Benin. Regulamentul le permite antrenorilor să efectueze cinci schimbări în timpul partidelor, dar toate cele cinci schimbări trebuie efectuate în cel mult trei întreruperi de joc. Din nefericire pentru RD Congo, Hector Cuper a făcut patru schimbări în partida contra celor din Benin, întrerupând jocul de fiecare dată. Astfel, schimbarea din minutul 90 al partidei îi poate costa pe congolezi prezența în play-off-ul Cupei Mondiale, după ce selecționerul argentinian mai efectuase schimbări în minutele 63, 77 și 84.
În cazul în care RD Congo va pierde partida la "masa verde", Benin va trece pe primul loc în Grupa J de calificare, în timp ce visul congolezilor se va sfârși din cauza unei erori de "curtea școlii". Benin deja a făcut apel la FIFA, însă e posibil ca forul mondial să nu sacționeze naționala lui Hector Cuper.
Cupa Mondială FIFA
Probleme la naționala Germaniei după eliminarea de la Mondial! Hansi Flick, acuzat de favoritism
ACUM 29 MINUTE
CITEȘTE ȘI:
POSIBILELE ADVERSARE ALE ROMÂNIEI ÎN LIGA NAȚIUNILOR. CUM AR ARĂTA GRUPA IDEALĂ ȘI CÂND SE JOACĂ MECIURILE

Benin nu are șanse cu demersul său, la FIFA, susține Ole

Cel puțin asta susțin argentinienii de la Ole, care au descoperit un precedent care le dă speranțe celor din RD Congo. Același lucru s-a întâmplat într-un meci dintre Libia și Guineea Ecuatorială în noiembrie 2020.
Cu acea ocazie, Guineea Ecuatorială, care a câștigat cu 3-2, a folosit patru ferestre diferite pentru a face modificările. Și, deși Libia a depus plângere pentru a câștiga punctele la "masa verde", acest lucru nu s-a întâmplat. Sancționați au fost arbitrii, pentru că au permis antrenorului gazdelor să opereze modificări în 4 "ferestre" diferite.
Evident, eroarea lui Hector Cuper este una umană, el negândind vreo clipă că va obține vreun avantaj astfel. Cum ultima modificare a venit în minutul 90, la scorul de 2-0, e puțin probabil ca FIFA să întoarcă rezultatul din teren, mai ales că există acel precedent din 2020.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Cum arată cotele la câștigarea Cupei Mondiale înainte de startul sferturilor de finală
ACUM O ORĂ
Cupa Mondială FIFA
Franța a rupt "blestemul campioanelor mondiale"! Statistica uluitoare din ultimii 12 ani
ACUM O ORĂ