Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gafa secolului! Hector Cuper a dus RD Congo în play-off-ul pentru Mondial, dar echipa ar putea fi descalificată

Alex Masgras

Actualizat 15/11/2021 la 13:39 GMT+2

RD Congo a învins duminică reprezentativa celor din Benin, scor 2-0, obținând calificarea în play-off-ul Cupei Mondiale. Cu toate acestea, sărbătoarea congolezilor riscă să fie anulată de o eroare a selecționerului Hector Cuper.

Hector Cuper

Credit imagine: Getty Images

RD Congo s-a impus duminică cu 2-0 în fața reprezentativei din Benin, terminând astfel grupa de calificare pe primul loc, cu 11 puncte, cu unul în plus față de adversarii săi de ieri.
Această victorie i-a adus mai aproape pe congolezi de visul de a juca la Cupa Mondială, obținând astfel calificarea în play-off-ul pentru turneul final care va avea loc anul viitor în Qatar. Cu toate acestea, RD Congo riscă să piardă cu 0-3 la "masa verde" partida, din cauza unei erori grave a selecționerului Hector Cuper.

RD Congo riscă să piardă calificarea în play-off-ul Cupei Mondiale la "masa verde"

Hector Cuper, selecționerul argentinian al RD Congo, care în trecut le-a antrenat pe Inter sau Parma, a comis o greșeală uriașă în partida contra reprezentativei din Benin. În continuare, regulamentul le permite antrenorilor să efectueze cinci schimbări în timpul partidelor, dar toate cele cinci schimbări trebuie efectuate în cel mult trei întreruperi de joc.
Din nefericire pentru RD Congo, Hector Cuper a făcut patru schimbări în partida contra celor din Benin, întrerupând jocul de fiecare dată. Astfel, schimbarea din minutul 90 al partidei îi poate costa pe congolezi prezența în play-off-ul Cupei Mondiale, după ce selecționerul argentinian mai efectuase schimbări în minutele 63, 77 și 84.
În cazul în care RD Congo va pierde partida la "masa verde", Benin va trece pe primul loc în Grupa J de calificare, în timp ce visul congolezilor se va sfârși din cauza unei erori de "curtea școlii".
Clasamentul Grupei J din preliminariile Cupei Mondiale (Africa)
  • 1. RD Congro 11p
  • 2. Benin 10p
  • 3. Tanzania 8p
  • 4. Madagascar 4p
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo