RD Congo s-a impus duminică cu 2-0 în fața reprezentativei din Benin, terminând astfel grupa de calificare pe primul loc, cu 11 puncte, cu unul în plus față de adversarii săi de ieri.
Această victorie i-a adus mai aproape pe congolezi de visul de a juca la Cupa Mondială, obținând astfel calificarea în play-off-ul pentru turneul final care va avea loc anul viitor în Qatar. Cu toate acestea, RD Congo riscă să piardă cu 0-3 la "masa verde" partida, din cauza unei erori grave a selecționerului Hector Cuper.
World Cup Qualification CAF
Vahid Halilhodzic, primul antrenor din istorie care duce 4 naționale diferite la Mondiale
30/03/2022 LA 10:24

RD Congo riscă să piardă calificarea în play-off-ul Cupei Mondiale la "masa verde"

Hector Cuper, selecționerul argentinian al RD Congo, care în trecut le-a antrenat pe Inter sau Parma, a comis o greșeală uriașă în partida contra reprezentativei din Benin. În continuare, regulamentul le permite antrenorilor să efectueze cinci schimbări în timpul partidelor, dar toate cele cinci schimbări trebuie efectuate în cel mult trei întreruperi de joc.
Din nefericire pentru RD Congo, Hector Cuper a făcut patru schimbări în partida contra celor din Benin, întrerupând jocul de fiecare dată. Astfel, schimbarea din minutul 90 al partidei îi poate costa pe congolezi prezența în play-off-ul Cupei Mondiale, după ce selecționerul argentinian mai efectuase schimbări în minutele 63, 77 și 84.
În cazul în care RD Congo va pierde partida la "masa verde", Benin va trece pe primul loc în Grupa J de calificare, în timp ce visul congolezilor se va sfârși din cauza unei erori de "curtea școlii".
Clasamentul Grupei J din preliminariile Cupei Mondiale (Africa)
  • 1. RD Congro 11p
  • 2. Benin 10p
  • 3. Tanzania 8p
  • 4. Madagascar 4p
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
World Cup Qualification CAF
Algeria vrea rejucarea meciului cu Camerun din returul barajului pentru CM 2022
31/03/2022 LA 17:20
World Cup Qualification CAF
Sadio Mane, după calificarea Senegalului la Cupa Mondială: "Am fost mai norocos"
30/03/2022 LA 16:10