Ieri englezii îşi imaginau că "finala" de titlu dintre City şi Liverpool se va tranşa posibil într-un meci de baraj, însă acest lucru nu mai e posibil în acest moment, după ce băieţii lui Guardiola au făcut o demonstraţie de forţă pe terenul lui Wolves.
De Bruyne, autor a 4 goluri aseară, a făcut din echipa sa virtual campioana Angliei, formaţia lui Guardiola având o mână jumătate pe trofeu. Concret, în acest moment, City are trei puncte avans faţă de Liverpool, cu două etape rămase de disputat. Problema pentru "cormorani" e că nu le va fi suficientă o înfrângere a rivalei, având nevoie ca "cetăţenii" să se încurce de două ori. Asta pentru că principalul criteriu de departajare, în caz de egalitate de puncte (presupunând că City ar pierde un meci) e golaverajul. Şi, graţie succesului la scor de aseară, băieţii lui Pep au acum un avans de 7 goluri faţă de Liverpool (94-22 vs 89-24).
Ca atare, titlul în Anglia pare subiect închis, dar asta nu înseamnă că Liverpool nu poate fi mândră de sezonul făcut. O luptă pe muchie de cuţit în Premier League, câştigarea Cupei Ligii + alte două finale care urmează: cu Chelsea, în FA Cup, sâmbătă şi cu Real Madrid, în Champions League, pe 28 mai.
Premier League
Manchester City a perfectat transferul lui Kalvin Phillips! Suma considerabilă plătită de "cetățeni"
IERI LA 06:53

Guardiola nu se vede campion

Evident, în ciuda victoriei la scor de pe Molineux, Guardiola a avut un discurs echilibrat, neconsiderându-se în acest moment campion. Pep nu putea avea alt discurs, bineînţeles, pentru că jucătorii săi trebuie să rămână concentraţi pentru deplasarea cu West Ham şi pentru meciul de pe Etihad, cu Aston Villa.
"Mai sunt două săptămâni până se termină sezonul, e o victorie foarte importantă, dar mai avem nevoie de 4 puncte pentru a câştiga titlul (n.r. Pep vorbeşte exclusiv în termeni de puncte, fără să ia în calcul golaverajul). Duminică mergem la West Ham şi ne aşteaptă o partidă grea, mai ales că avem probleme incredibile în defensivă", a spus Guardiola la finalul victoriei cu Wolves.
Problemele la care se referă Pep sunt cu adevărat teribile, dar City a lăsat impresia aseară că, orice s-ar fi întâmplat în defensivă, "cetăţenii" puteau marca gol după gol.
Aseară, Guardiola nu i-a avut pe Walker, Stones şi Dias în apărare, toţi urmând a reveni abia sezonul viitor, iar aseară i-a pierdut şi pe Fernandinho şi Laporte. Primul a acuzat o problemă musculară şi e improbabil să fie recuperat în 4 zile, în timp ce francezul a primit o lovitură dură. În cazul lui, însă, sunt şanse să joace contra formaţiei lui David Moyes, duminică.
În cazul în care niciunul nu va fi, totuşi, recuperat, Guardiola va juca în centrul defensivei cu Rodri şi Ake. "Nu contează cine va juca în apărare, vom câştiga", a spus Pep, optimist.
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
IERI LA 06:03
U-19 Euro
Euro u19 | Anglia este campioană, după o victorie obținută în prelungirile finalei cu Israelul
IERI LA 05:40