Manchestereveningnews.co.uk vorbeşte azi, după succesul lui Liverpool la Aston Villa, scor 2-1, despre o variantă fără precedent în istoria Premier League: titlul să se decidă urma unui meci de baraj. În acest moment, City şi trupa lui Klopp au acelaşi număr de puncte, cu menţiunea că "cetăţenii" au un meci mai puţin disputat, restanţa cu Wolves, din această seară (22:15, Eurosport 1).
Pentru ca Liverpool să mai aibă o şansă la titlu, City trebuie să piardă o partidă din cele 3 rămase de disputat, lucru care pare puţin probabil, judecând după cum a arătat trupa lui Guardiola în ultimul timp şi după faptul că De Bruyne&Co se concentrează exclusiv pe competiţia internă (Liverpool mai are finala Cupei, cu Chelsea şi ultimul act al Champions League, cu Real Madrid).

Criza de fundaşi de la City, marea speranţă a lui Liverpool

Premier League
Manchester City a perfectat transferul lui Kalvin Phillips! Suma considerabilă plătită de "cetățeni"
ACUM 10 ORE
Pentru ca Liverpool să aibă o şansă reală la titlu, City trebuie, aşadar, să piardă o partidă. În ciuda victoriei cu Newcastle, 5-0, Pep l-a pierdut pe căpitanul Ruben Dias, stălpul defensivei. S-a sperat că e vorba doar despre o măsură de precauție, în contextul în care portughezul a luat loc pe banca tehnică pentru a doua repriză, însă, la final, Guardiola a detaliat situația. Conform tehnicianului catalan, atât Ruben Dias, cât și Kyle Walker și John Stones nu vor mai evolua în acest sezon.
Ca tabloul să fie unul cu adevărat îngrijorător, trebuie spus că Laporte a fost incert înainte de duelul cu Newcastle, dar a fost forțat și a rezistat. Totuși, el a fost schimbat pe final, alimentându-se și mai mult speculațiile privind starea sa.
În locul lui Ruben Dias, Guardiola l-a introdus duminică pe Fernandinho, un închizător de meserie. Nathan Ake era pe bancă, însă Pep a avut două argumente pentru care l-a preferat pe veteranul brazilian: olandezul vine după o accidentare și nu e recuperat 100% și Pep a vrut să evite situația în care ar fi avut pe teren doi fundași centrali de picior stâng.
În consecință, sunt probleme mari în apărarea "cetățenilor", meciul care îi sperie cel mai mult fiind cel din deplasarea de la Londra, cu West Ham. "Ciocănarii" au părăsit Europa League, astfel că au un final de sezon în care singurul scop e depășirea lui Manchester United și ocuparea unui loc de UEL pentru stagiunea viitoare.

Cum termină City şi Liverpool la egalitate perfectă şi joacă baraj de titlu, în Premier League

Plecând de la premisa că "cetăţenii" e posibil să mai piardă o partidă, englezii au lansat o ipoteză incredibilă: titlul să fie decis de un meci de baraj.
Pentru a se ajunge aici, e nevoie ca golaverajul să fie acelaşi pentru cele două formaţii, la final de sezon. Pare o premisă care să nu aibă legătură cu realitatea, în teorie, dar nu e ceva imposibil: în prezent, ambele formaţii au marcat 89 de goluri, diferenţa fiind în acest moment făcută de golurile primite (21 pentru City, 24 pentru Liverpool). Ca atare, diferenţele sunt foarte fine şi, în restul de partide rămase, se poate ajunge la o egalitate perfectă.
În acest caz, următorul criteriu de departajare ar fi meciurile directe, urmat de numărul de goluri marcate în deplasare în duelurile directe. Aici egalitatea e perfectă, ambele dispute terminându-se 2-2.
În acest caz, ultimul criteriu de departajare e reprezentat de un meci de baraj, pe teren neutru, care să stabilească viitoarea campioană. Evident, vorbim de o variantă puţin probabilă, dar diferenţele mici de la golaveraj, problemele lui City în apărare şi dificilele deplasări de la Wolves şi West Ham pot să facă acest "miracol" posibil.
Programul lui City și Liverpool, în Premier League
City (86 puncte, locul 1)
  • Wolves (deplasare)
  • West Ham (deplasare)
  • Aston Villa (acasă)
Liverpool (86 puncte, locul 2)
  • Southampton (deplasare)
  • Wolves (acasă)
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
ACUM 11 ORE
U-19 Euro
Euro u19 | Anglia este campioană, după o victorie obținută în prelungirile finalei cu Israelul
ACUM 11 ORE