Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezastru pentru City, Liverpool încă speră! Anunțul făcut de Guardiola după partida cu Newcastle

Cristian Mihală

Publicat 09/05/2022 la 11:19 GMT+3

Manchester City a fost lovită de blestemul accidentărilor pe final de sezon. Cinci dintre fundași au probleme medicale, trei dintre ei urmând să rateze sigur finalul sezonului.

John Stones (L) and Ruben Dias (R)

Credit imagine: Getty Images

"Cetățenii" sunt mari favoriți la titlu, după ce Liverpool a remizat cu Spurs, 1-1, pe Anfield, în weekend, însă cucerirea campionatului nu va fi o formalitate pentru gruparea de pe Etihad. Campioana are 3 meciuri destul de dificile în acest final de stagiune - cu Wolves și West Ham, în deplasare, și cu Aston Villa, acasă -, iar apărarea este în piunze.
Ieri, în ciuda victoriei cu Newcastle, 5-0, Pep l-a pierdut pe căpitanul Ruben Dias, stălpul defensivei. S-a sperat că e vorba doar despre o măsură de precauție, în contextul în care portughezul a luat loc pe banca tehnică pentru a doua repriză, însă, la final, Guardiola a detaliat situația. Conform tehnicianului catalan, atât Ruben Dias, cât și Kyle Walker și John Stones nu vor mai evolua în acest sezon.
Ca tabloul să fie unul cu adevărat îngrijorător, trebuie spus că Laporte a fost incert înainte de duelul cu Newcastle, dar a fost forțat și a rezistat. Totuși, el a fost schimbat pe final, alimentându-se și mai mult speculațiile privind starea sa.
În locul lui Ruben Dias, Guardiola l-a introdus aseară pe Fernandinho, un închizător de meserie. Nathan Ake era pe bancă, însă Pep a avut două argumente pentru care l-a preferat pe veteranul brazilian: olandezul vine după o accidentare și nu e recuperat 100% și Pep a vrut să evite situația în care ar fi avut pe teren doi fundași centrali de picior stâng.
În consecință, sunt probleme mari în apărarea "cetățenilor", meciul care îi sperie cel mai mult fiind cel din deplasarea de la Londra, cu West Ham. "Ciocănarii" au părăsit Europa League, astfel că au un final de sezon în care singurul scop e depășirea lui Manchester United și ocuparea unui loc de UEL pentru stagiunea viitoare.
CITEȘTE ȘI:

City, favorită la titlu în Premier League

Chiar și în contextul atâtor probleme în defensivă, City rămâne clar cu prima șansă la titlu, deși Liverpool are acum un motiv în plus să spere.
Cu toate că, mai mult ca sigur, apărarea "cetățenilor" nu va mai fi la fel de sigură, ofensiva are suficientă calitate încât să tranșeze cele 3 partide rămase în favoarea campioanei.
În acest moment, City are 3 puncte peste Liverpool, astfel că trupa lui Klopp are nevoie neapărat ca De Bruyne&Co să piardă un meci din cele 3 rămase. În caz de egalitate de puncte la finalul stagiunii golaverajul va fi cel decisiv. Aici tot trupa lui Pep are un avantaj, cel puțin pentru moment: +68, față de +64.
Programul lui City și Liverpool, în Premier League
City
  • Wolves (deplasare)
  • West Ham (deplasare)
  • Aston Villa (acasă)
Liverpool
  • Aston Villa (deplasare)
  • Southampton (deplasare)
  • Wolves (acasă)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo