Egala României în martie, în grupa desfăşurată la Budapesta (tricolorii au fost eliminaţi la golaveraj), Germania a devenit "Regina" Europei pentru a treia oară, după finalele câştigate în 2009 şi 2017.
Nemţii au avut emoţii mari în sferturi, când au fost aproape de eliminare. Atunci, Nmecha a împins partida în prelungiri, pentru ca apoi la penaltyuri panzerele să se impună. În penultimul act, Germania a trecut la limită de Olanda, 2-1 (formaţie pe care o întâlnise şi în grupă), dar calificarea a fost sub semnul întrebării doar pe final, când batavii au redus din handicap.
Azi, Portugalia reprezenta testul suprem pentru germani, în contextul în care lusitanii făcuseră un singur egal în ultimele 12 partide oficiale (cu Italia, în sferturi, soarta calificării decizându-se la penaltyuri).
Fotbal
Barcelona, aproape de a transfera gratis o piesă importantă la centrul terenului de la AC Milan
ACUM 13 MINUTE
"Die Mannschaft" a câştigat însă duelul la mijlocului terenului în finală, iar Nmecha a fost cel care le-a adus germanilor titlul european, după o finală echilibrată, dar care probabil că ar fi putut fi tranşată mai uşor de panzere dacă ar fi fost mai atenţi la finalizare.

Nmecha, omul decisiv pentru Germania U21

Cu 4 goluri înscrise la turneul final desfăşurat în Ungaria şi Slovenia, Nmecha are toate şansele să fie desemnat cel mai bun jucător al competiţiei, deşi Baku, prin assisturile sale, a avut un rol la fel de important la câştigarea titlului suprem de către Germania.
Cu 14 goluri marcate pentru Anderlecht în sezonul 2020-2021, Nmecha, care are şi cetăţenie engleză, e gata să facă următorul pas în carieră: el se va întoarce la City, în această vară, club de care aparţine, iar Guardiola nu e exclus să îi ofere şanse, în contextul în care Aguero a plecat.
Interesant e că Lukas Nmecha - ca şi fratele său, Felix, şi el jucător la City-, a reprezentat Anglia până în 2019. Născut din tată nigerian şi mamă germană, el a fost crescut în Anglia şi era eligibil să reprezinte trei ţări: Nigeria, Germania şi Anglia.
13 goluri are Nmecha în 21 de selecţii la naţionala U21 a Germaniei, pe care a dus-o spre al 3-lea Campionat European din istorie.
Fotbal
UEFA amenință Sporting Lisabona cu excluderea din competițiile europene pentru trei ani
ACUM 29 MINUTE
Fotbal
Georginio Wijnaldum, dornic să revină în Premier League. De ce nu mai vrea să continue la PSG
ACUM O ORĂ