După "miracolul" de la Istanbul, Liverpool visa la un nou titlu în Premier League. Și, din 2007, când l-au adus pe Anfield pe "El Nino" Torres, se părea că supremația United-Arsenal-Chelsea poate fi oprită în sfârșit.
Vârful iberic a avut momente de grație în tricoul "cormoranilor", dar exact când Liverpool începea să redevină o formație aproape perfectă, atacantul spaniol a "trădat" pentru Chelsea. Abramovich a plătit în urmă cu 10 ani nu mai puțin de 40 de milioane de lire pentru Torres, o sumă pe care gruparea de pe Anfield nu a putut să o refuze, mai ales că și jucătorul și-a dorit transferul. Steven Gerrard a povestit în podcastul lui Robbie Fowler cât de neputincios s-a simțit în momentul în care a înțeles că de la echipa pe care o iubește pleacă unul dintre cei mai valoroși jucători.
"Nu am jucat cu Torres cât mi-aș fi dorit. A plecat la Chelsea, iar transferul acela mi-a rupt inima. Dacă mă întrebi care a fost cel mai bun jucător alături de care am jucat, o să spun Luis Suarez. A fost un animal, se pregătea incredibil. Dar cei mai buni ani i-am petrecut lângă Torres. Vorbesc de cum m-am simțit pe teren cu el, nu de altceva. Simțeam la acel moment că progresăm enorm, că se aliniază planetele pentru noi. Să îți plece un jucător cu asemenea impact în rezultate...ai nevoie de mult timp pentru a îți reveni ca echipă. Am comunicat fantastic cu el pe teren, ne simțeam bine unul pe altul", a explicat fostul mare mijlocaș englez, în prezent antrenor la Glasgow Rangers.
Premier League
Singurul fundaș care l-a speriat pe Haaland: "Un monstru, nu cred că am câștigat vreun duel direct"
IERI LA 06:28

Gerrard a încercat să oprească transferul lui Torres la Chelsea

Gerrard chiar a încercat prin toate mijloacele sale să îl înduplece pe Torres să refuze transferul, dar acesta s-a gândit atât la aspectul financiar, cât și la performanță. Și nu a ales greșit, chiar dacă aventura lui la Chelsea a fost, per total, un fiasco. Totuși, în stagiunea 2011-2012, prima cu Torres în echipă, Chelsea a cucerit FA Cup și Champions League.
"I-am spus Fernando că fiecare are priorități și că îi respect decizia, dar că mă doare. Am încercat să îl fac să rămână, am vorbit chiar și cu agentul său. Au venit chiar la Melwood să discutăm, dar într-un final au decis că e mai bine un transfer la Chelsea. M-a durut rău. Pentru că simțeam că ne putem bate de la egal la egal cu oricine în acea perioadă", a mai spus Stevie G.
Primul sezon de după plecarea lui Torres la Chelsea a fost un fiasco pentru Liverpool, care s-a scufundat. "Cormoranii" au plătit o sumă uriașă pentru Andy Carroll, care a reușit doar 6 goluri în acel sezon. În consecință, echipa a terminat campionatul pe 7, sub Everton și la mare distanță de un loc de Champions League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Gerrard dă lovitură după lovitură! Aston Villa a transferat un fotbalist de la Arsenal
IERI LA 06:05
Premier League
Gerrard vrea să încheie în forță perioada de mercato! Vrea la Aston Villa un jucător de la Liverpool
25/01/2022 LA 08:01