Cristi Ganea, fostul fundaș al celor de la FC Viitorul și Athletic Bilbao, este în atenția unui club important din Grecia. Potrivit Sport.ro, fotbalistul în vârstă de 29 de ani, care este legitimat în prezent la Aris Salonic, le-a stârnit interesul celor de la Panathinaikos.
Fundașul a impresionat în acest sezon în Grecia prin evoluțiile sale, prin disponibilitatea la efort și prin centrările pe care le-a dat, astfel că nu duce lipsă de oferte.
Contractul lui Ganea cu Aris se încheie la finalul acestei stagiuni, astfel că el s-ar putea transfera din postura de jucător liber de contract la Atena.
Romanian Liga I
Hagi primește întăriri pentru a doua parte a sezonului. Jucătorul transferat astăzi de Viitorul
24/01/2020 LA 20:36
"Există interes din partea lui Panathinaikos, vom vedea ce se întâmplă în următoarele luni. A jucat bine în meciurile împotriva lui Panathinaikos", a declarat un apropiat al fotbalistului.
În trecut, Cristi Ganea, care are o cotă de piață de 700.000 de euro potrivit site-ului transfermarkt.com, a fost dorit și de Legia Varșovia.
Citește și:

Cum a fost experiența lui Cristi Ganea în La Liga

De-a lungul carierei, Cristi Ganea a mai evoluat pentru Universitatea Craiova, FC Brașov, CD Numancia și Athletic Bilbao. Pentru aceștia din urmă, românul a avut două apariții, anul trecut explicând într-un interviu de ce nu a reușit să se impună în echipa care plătise pentru el un milion de euro.
"A fost ceva de vis la început, ceva ce nu-mi imaginam pentru că nu-mi trecuse niciodată prin cap că voi ajunge să joc în Primera chiar la echipa din orașul în care făcusem școala, unde aveam prieteni. Familia mea e acolo de aproape 20 de ani și când le-am spus că o să merg acolo, la Bilbao, unde am crescut, era ca un vis și pentru ei, și pentru mine. Nu știau dacă e adevărat sau nu.
A fost bine la început, toată lumea a fost OK, argentinianul Eduardo Berizzo era antrenor, vorbea mereu cu mine, îmi spunea că am calități, doar să mai aștept puțin pentru a mă adapta la ritmul de joc, la stilul de joc. Îmi zicea să stau liniștit că o să joc. La început mă bateam pe post cu Mikel Balenziaga, eram doi pe post la echipă.
Am zis că dacă nu joacă el, voi evolua eu, pentru că e lung campionatul și vreau să mă lupt pentru a deveni titular. Dar am devenit a treia opțiune deoarece Athletic l-a cumpărat pe Yuri Berchiche de la PSG, au plătit vreo 24 de milioane de euro pe el.
Eram trei pe post și, automat, au început cu el. Câștigase campionatul, jucase meciuri de Champions League. Antrenorii se uită la toate aceste detalii, altă experiență, alt nivel. În consecință, mie mi se făcea tot mai greu drumul către postul de titular, cam asta s-a întâmplat la Bilbao, a fost greu", a relatat Cristi Ganea, despre experiența în La Liga, într-un interviu acordat în 2021.
Greek Super League
Ladislau Boloni, victorie uriașă în Grecia! Panathinaikos, scor de neprezentare în derby-ul cu PAOK
04/04/2021 LA 15:01
Greek Super League
Aventura lui Boloni la Panathinaikos, prin ochii unui jurnalist grec: "Este urât, dar funcționează"
02/02/2021 LA 07:58