Ceea ce se discută de aproape 9 luni va deveni oficial: Pep Guardiola a confirmat că Eric Garcia se va întoarce în Catalunya, pentru a evolua la echipa sa de suflet, FC Barcelona.

Eric Garcia a refuzat toate ofertele lui City și va semna cu Barcelona

Lucrurile erau deja destul de clare, însă doar pentru presă, lipsind o confirmare oficială. Pep nu a putut să îi ofere suficiente minute tânărului jucător și pentru că fotbalistul era nemulțumit de statutul său a luat o decizie previzibilă. Finalul contractului cu City se apropie, iar Eric Garcia a refuzat orice ofertă a formației care domină total actualul sezon din Premier League. Asta în ciuda eforturilor clubului englez: City i-a făcut mai multe oferte de prelungire, toate refuzate.
La Liga
Lionel Messi, așteptat înapoi la Barcelona de Cruyff! "Trebuie să fie din nou împreună"
30/11/2022 LA 19:02
În vara trecută, s-a aflat și de ce apărătorul spaniol refuză oferta de prelungire a vicecampioanei din Premier League. Barcelona, formația sa de suflet, îl curta intens, catalanii promițându-i postul de titular. La City a ajuns în august Ruben Dias, care a devenit punct fix în echipă, astfel că pentru postul de fundaș central stânga se luptă Stones, Ake și Laporte.
Ca atare, Eric Garcia știa că nu va primi foarte multe șanse, chiar dacă Pep a încercat să îi ofere în continuare minute. Eforturile lui Guardiola și ale lui City de a-l convinge pe jucător să rămână pe Etihad au fost în van, deciziza fiind deja luată. Acum, Guardiola a confirmat mutarea, exprimându-și totodată regretul și prețuirea pentru apărătorul de 20 de ani.
"Eric Garcia va juca pentru Barcelona. Acest club nu aduce fotbaliști normali, îl iau pe Eric pentru că este un jucător de top. Nu vă imaginați ce înseamnă el pentru mine, îmi este ca un fiu. Sezonul trecut a fost cel mai bun fundaș al nostru, nu a făcut nicio greșeală. Nici măcar una", a spus Guardiola în conferința de presă de dinainte de confruntarea cu Wolves.
Manchester City - Wolves se joacă în această seară, de la ora 22:00, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. "Cetățenii" au 20 de victorii la rând și țintesc recordul all-time, deținut de The New Saints. În 2016, galezii au reușit o performanță rară, cu 27 de succese consecutive.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL | Pep Guardiola și-a prelungit contractul cu Manchester City până în 2025
23/11/2022 LA 11:34
Premier League
Pep Guardiola negociază prelungirea contractului cu Manchester City! Când expiră actuala înțelegere
22/11/2022 LA 09:33