Ajuns pe Etihad în 2016, conștient că la Barcelona nu are șanse să joace, fundașul de 19 ani se va întoarce la clubul care l-a format. Fie în iarnă, dacă Manchester City va accepta să îl vândă pentru o sumă modică, fie la finalul stagiunii, din postura de jucător liber de contract.
Anul trecut, Eric Garcia a prins neașteptat de multe meciuri în tricoul lui Manchester City, Guardiola, mentorul său, dorind să îl intergreze în planul de viitor al echipei. În subsidiar, Pep voia să îi ofere suficiente minute și pentru că fotbalistul era nemulțumit de statutul său, iar finalul contractului se apropia, fără ca spaniolul să își pună semnătura pe o nouă înțelegere. Asta în ciuda eforturilor clubului englez, care i-a făcut mai multe oferte.
În vară, s-a aflat și de ce apărătorul spaniol refuză oferta de prelungire a vicecampioanei din Premier League. Barcelona, formația sa de suflet, îl curta intens, catalanii promițându-i postul de titular.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
La City a ajuns în această vară Ruben Dias, care a devenit punct fix în echipă, astfel că pentru postul de fundaș central stânga se vor lupta Ake și Laporte. Ca atare, Eric Garcia știe că nu va primi foarte multe șanse, chiar dacă acum a fost titular și cu Porto, în Champions League, și în deplasarea de la West Ham.
Mundo Deportivo scrie astăzi despre eforturile lui Guardiola de a-l convinge pe jucător să rămână pe Etihad, dar deciziza e deja luată: Eric Garcia se va întoarce la Barcelona.
"Fundașul central le-a spus rudelor sale că eforturile lui Pep Guardiola și ale clubului englez de a-l face să se răzgândească sunt în van. Eric Garcia se va întoarce la Barcelona, în ianuarie sau la sfârșitul sezonului, după ce i se încheie contractul cu formația de pe Etihad", notează sursa citată.
Barcelona i-a oferit încă din această vară 15 milioane lui City pentru transferul apărătorului, sumă considerată inacceptabilă de englezi. Totuși, în iarnă, pentru că riscă să îl piardă gratis, oficialii de pe Etihad ar putea să accepre o sumă chiar mai mică.

Guardiola: "Sperăm să îl seducem pe Eric Garcia să semneze un nou contract"

Interesante e că în această săptămână Pep Guardiola a vorbit din nou de situația fotbalistului său.
Tehnicianul catalan a admis că fundașul a vrut să plece în perioada de mercato precedentă, însă și-a exprimat încrederea că, în cele din urmă, Eric Garcia va alege să continue în cel mai puternic campionat din lume.
"Sunt foarte fericit cu jocul lui Eric. Știu că a vrut să plece, dar în cele din urmă a rămas și poate îl putem seduce să-și prelungească înțelegerea cu noi. Este un jucător care este foarte stabil în toate planurile și suntem încântați să putem conta pe el", a spus Pep, după disputa cu Porto, din Champions League.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50