Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un nou caz "Sane" la Manchester City! Barcelona, ofertă pentru Eric Garcia

Cristian Mihală

Publicat 04/07/2020 la 12:11 GMT+3

Barcelona i-a făcut deja o ofertă lui Manchester City pentru Eric Garcia, fundașul central de 19 ani crescut de La Masia, anunță sport.es. "Cetățenii" speră să îl convingă pe apărătorul central să semneze prelungirea contractului.

Eric Garcia, în City - Liverpool 4-0

Credit imagine: Eurosport

După ce au fost nevoiți să se despartă de Leroy Sane, care intrase în ultimul an de contract și a refuzat să își pună semnătura pe un nou contract, fosta campioană a Angliei e într-o situație similară, la doar câteva zile distanță.
Eric Garcia mai are contract cu trupa de pe Etihad doar până în vara lui 2021, iar Barcelona a intrat pe fir. Conform sursei citate, catalanii nu vor să aștepte fereastra de mercato din iarnă pentru a semna gratis cu apărătorul, ci i-au transmis lui City că sunt gata să facă o ofertă acum, atâta vreme cât pretențiile nu sunt exagerate.
Eric este unul dintre cei mai promițători fundași centrali din Europa, iar Guardiola a început să îi ofere tot mai multe șanse de a juca, așa cum s-a întâmplat în confruntarea cu Arsenal, în care apărătorul s-a accidentat după o coliziune cu Ederson.
"Barcelona i-a transmis deja lui City o ofertă, iar "cetățenii", știind că îl pot pierde gratis, au deschis ușa negocierilor. Acestea sunt încă în faza inițăială, pentru că nu s-a găsit încă formula ideală pentru ca jucătorul să se întoarcă la Barcelona", notează sport.es.

Cine este Eric Garcia, fotbalistul lui City dorit de Barcelona

Format de celebra La Masia, Eric Garcia a înțeles în 2017 că nu va avea foarte multe șanse pe termen scurt și mediu în Catalunia și a ales să meargă în Premier League.
Pep Guardiola l-a vrut neapărat și a crezut în calitățile sale, devenindu-i un adevărat mentor. Fundașul a continuat să se dezvolte, tehnicianul chemându-l în ciuda vârste fragede la multe dintre antrenamentele primei echipe.
Anul acesta, apărătorul de 19 ani a prins deja 447 de minute în Premier League. Joi a fost integralist în partida minunată făcută de City împotriva campioanei Liverpool, terminată cu un scor neverosimil, 4-0.
Uimiți de cât de mult a crescut fundașul, Barcelona îl vrea neapărat, considerându-l o soluție pe termen lung. Mai mult, se pare că oficialii i-au promis că va avea șanse mult mai mari de a fi titular decât sub comanda lui Guardiola, la City, lucru care îl motivează suplimentar pe jucător.
Transferul ar fi unul strategic pentru Barcelona, care nu are un buget spectaculos pentru achiziții: ar putea aduce un fundaș de mare viitor la un preț excelent; în condițiile în care englezii riscă să îl piardă gratis, e de așteptat ca aceștia să nu aibă pretenții exagerate.
După succesul cu Liverpool, 4-0, City merge în acest weekend pe St. Mary's Stadium, pentru confruntarea cu Southampton. Partida va în direct duminică, de la ora 21:00, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Program Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo