Spania, Italia, Franța sau Germania au permis, începând cu 2020, câte 5 schimbări pe meci. Totul în contextul pandemiei de coronavirus și a faptului că programul a fost extrem de încărcat, astfel încât stagiunile să se poată termina după pauza forțată determinată de COVID-19. Regula s-a păstrat și pentru stagiunea 2020-2021, dar și pentru 2021-2022 și sunt șanse mari să se permanentizeze.
În Anglia, însă, șefii fotbalului nu au permis să se facă 5 schimbări/partidă, lucru frustrant, în contextul în care echipele evoluează și în FA Cup, și în Carabao Cup, dar ajung an de an și în fazele finale ale cupelor europene. Ca atare, englezii joacă, de departe, cele mai multe meciuri într-un an.
CITEȘTE ȘI:
Premier League
Guardiola face curățenie la Man City. 3 jucători exponențiali în ultimii ani au deja bagajele făcute
IERI LA 05:56
CRIZA VACCINURILOR ÎN PREMIER LEAGUE. INCREDIBIL CÂȚI FOTBALIȘTI DIN ANGLIA S-AU IMUNIZAT

Guardiola, atac la șefii fotbalului englez

Pep Guardiola a susținut mereu că Premier League trebuie să se alinieze noilor reguli, dar în zadar. Acum, înainte de duelul cu Chelsea, din campionat, catalanul și-a făcut încă o dată cunoscut punctul de vedere, mai ales că pentru campioană urmează o perioadă teribilă, cu trei meciuri foarte grele: Chelsea (campionat), PSG (Champions League) și Liverpool (campionat).
"E derizoriu că nu avem 5 schimbări pe meci în această țară. În toată lumea sunt permise 5 schimbări, mai puțin în Anglia. Poate că într-o zi "marii bossi", "marile capete luminate" o să îmi explice de ce", a spus Guardiola, înainte de duelul cu Chelsea.
E normal ca Guardiola să fie un partizan al ideii de 5 modificări pe durata unei partide, în contextul în care City dispune de unul dintre cele mai puternice și echilibrate loturi din lume. La ultima partidă din Premier League, cu Southampton, scor 0-0, Pep a avut pe bancă fotbaliști ca De Bruyne, Foden, Mahrez sau Ferran Torres.
Manchester City este abia pe locul 5, după 5 etape, cu 10 puncte acumulate. Un eșec cu Chelsea, sâmbătă, ar complica mult misiunea "cetățenilor" de a-și apărat titlul. Formația lui Tuchel s-ar distanța la 6 puncte în fruntea clasamentului, un ecart respectabil, chiar dacă vorbim de începutul unui sezon lung. Confruntarea de pe Stamford Bridge va fi în direct sâmbătă, de la ora 14:30, pe Eurosport 1.
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Premier League
Pep Guardiola a comentat posibila plecare a lui Sterling de la City! Mesajul sugestiv al ibericului
IERI LA 13:37
Bundesliga
Robert Lewandowski s-a supărat pe șefii lui Bayern și vrea să plece! Unde este dorit atacantul
15/10/2021 LA 09:13