66% din populația din Regatul Unit e vaccinată, în timp ce 72,8% a primit măcar o doză. Totuși, situația e diametral opusă dacă ne raportăm la Premier League, acolo unde doar între 30 și 35% dintre fotbaliști au ales să se imunizeze. Lucrurile par bizare, din exterior, mai ales dacă na raportăm la procentul din Championship, acolo unde 70% din fotbaliști s-au vaccinat.
Explicațiile țin probabil și de numărul foarte mare de străini care joacă în cel mai mare campionat al lumii, aceștia fiind mult mai reticenți în legătură cu vaccinarea față de britanici. Cert e că oficialii Premier League se tem de o adevărată criză ce poate să apară în curând, ca urmare a procentului mic de imunizați. Sportsmail anunță că șefii fotbalului britanic anticipează că unele partide vor fi amânate, ca urmare a pandemiei, teama cea mare fiind legată de meciurile internaționale din octombrie, când cei mai mulți dintre fotbaliști își vor părăsi cluburile pentru a evolua la naționale.
CITEȘTE ȘI:
Liga Campionilor UEFA
Barcelona poate câștiga mai mult decât 3 puncte cu Inter! Miza pusă în dubla manșă cu italienii
IERI LA 14:48
IANIS HAGI, CA ȘI TRANSFERAT LA ROMA, ÎN IARNĂ. SUMA URIAȘĂ PUSĂ LA BĂTAIE DE MOURINHO

Măsura Premier League pentru a stimula vaccinarea

Pentru a-i motiva și mai mult pe jucători să se vaccineze, oficialii Premier League și Guvernul au pregătit o măsură stimulativă, în sensul în care fotbaliștii reveniți de la naționale care sunt vaccinați vor sta mult mai puțin în carantină decât oamenii obișnuiți și jucătorii care nu sunt imunizați. Totuși, pentru asta e nevoie să fi făcut ambele doze, astfel că "fereastra" din octombrie e pierdută. În schimb, e de așteptat ca mulți să apeleze la vaccin în perspectiva ultimelor meciuri internaționale din 2021: în perioada 10-15 noiembrie se vor juca ultimele partide din preliminariile CM 2022, în urma cărora se va stabili cine obține biletele de calificare.
"Sunt o mulțime de jucători care nu și-au făcut vaccinul. Există teorii ale conspirației și mulți încă cred în ele. Am avut câțiva jucători bolnavi de COVID-19 și sper că ceilalți au văzut cât de periculos e virusul și cât rău face", a explicat Steve Bruce, antrenorul lui Newcastle, de curând. Din câte se pare, în lotul "coțofenelor" se află cei mai mulți jucători nevaccinați din Premier League. La polul opus sunt Wolves, Brentford și Leeds, cu procentaj între 89 și 100% de fotbaliști vaccinați.
Eu mi-am făcut ambele doze de vaccin, pentru că am în familie mai multe rude cu grand ridicat de risc. Ca jucător, trebuie să alegi. Ai responsabilități mari și trebuie să fii conștient de ele | Romelu Lukaku, atacantul lui Chelsea
https://i.eurosport.com/2021/09/21/3224010.jpg
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Fotbal
Mercato 2022 | Câștigători și pierzători după o vară plină de ispite și surprize
02/09/2022 LA 08:14