Gheorghe Hagi a fost printre primii antrenori pe care FRF i-a luat în calcul pentru înlcouirea lui Mirel Rădoi la cârma echipei naționale. Președintele Răzvan Burleanu a purtat o discuție lungă cu antrenorul Farului, încercând să-l convingă să devină selecționer, dar nu s-a ajuns la un acord.
Refuzul "Regelui" s-a datorat în special faptului că el este acționar majoritar la Farul, iar funcția de antrenor al echipei național ar fi dat naștere unui conflict de interese. Hagi a recunoscut că a stat de vorbă cu Burleanu, dar a precizat că în niciun moment nu s-a pus problema ca el să accepte oferta.
La câteva zile distanță de la acel episod a ieșit la iveală și condițiile financiare pe care Hagi le-a avut pe masă. Conform digisport.ro, oferta FRF a fost una extrem de generoasă. Mai exact, Hagi ar fi avut un salariu anual de 500.000 de €, dar și o primă fabuloasă dacă ar fi calificat echipa la EURO 2024: 1 milion de €.
Romanian Liga I
Rădoi, iritat de atitudinea echipei sale în meciul cu Chindia. "Poate astea sunt limitele noastre"
ACUM O ORĂ
Calificarea la Europeanul de peste 3 ani nu este una imposibilă, deoarece vor participa 24 de echipe, iar România are șanse de a cădea într-o grupă accesibilă la tragerea la sorți. Totuși, Hagi nu a putut fi convins, astfel că postul de selecționer rămâne în continuare vacant.
Sursa citată notează că această ofertă a fost valabilă numai pentru "Rege" și nu se aplică în negocierile cu ceilalți antrenori aflați pe lista șefilor de la Casa Fotbalului.
Citește și:

FRF, NEGOCIERI CU RĂZVAN LUCESCU

După ce Hagi a refuzat oferta de a deveni selecționer, oficialii FRF s-au deplasat în Grecia, pentru a negocia cu Răzvan Lucescu, aflat sub contract cu PAOK Salonic. Totuși, inițiativa conducătorilor fotbalului românesc pare mai mult un exercițiu de imagine, deoarece Lucescu junior e aproape imposibil de adus în acest moment.
S-a discutat despre viitorul proiect, dar și despre condițiile în care Răzvan se poate despărți de PAOK. Tehnicianul e destul de dezamăgit de ceea ce a găsit la fosta echipă, odată întors, investițiile patronului Ivan Savvidis nefiind la nivelul celor din perioada în care românul făcea din formația din Salonic campioana Greciei. În plus, Olympiacos este în acest moment la cu totul alt nivel, iar hegemonia acesteia e imposibil de întrerupt.
Independent de dorința lui Lucescu Jr, care ar dori să revină la prima reprezentativă pentru a-și lua revanșa pentru mandatul ratat de acum mai bine de un deceniu, acesta pare foarte greu de adus. Asta pentru că în Grecia câștigă 1,8 milioane de euro/an, salariu pe care FRF nu poate să îl acopere sub nicio formă. În plus, Savvidis, patronul lui PAOK i-a pus o clauză de reziliere în contract foarte mare, neuitând că în 2019 a fost "trădat" de fostul portar, care a ales să plece la Al Hilal.
Răzvan a mai antrenat naționala în perioada 2009-2011, dar atunci se afla la începutul carierei de antrenor, venind pe banca primei reprezentative după ce a impresionat la FC Brașov. Tehnicianul a avut o serie neagră în postura de selecționer al României, obținând doar 7 victorii în 21 de partide (golaveraj negativ, 25-26). Cu el la comandă, tricolorii au suferit una dintre cele mai grele înfrângeri din istorie, 0-5 la Belgrad, cu Serbia.
Între timp lucrurile s-au schimbat total. Lucescu Jr a arătat că e un antrenor de valoare și, deși nu a antrenat încă în Vestul Europei, a obținut rezultate la toate formațiile pe care le-a condus.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/23/3259001.jpg
Serie A
Juventus, lovită din toate părțile! UEFA, somată de La Liga să-i sancționeze urgent pe torinezi
ACUM O ORĂ
Romanian Liga I
Craiova ratează șansa să urce pe podiumul Superligii după ce a obținut doar o remiză cu Chindia
ACUM 2 ORE