Ianis Hagi a fost unul dintre jucătorii care au pus serios umărul la calificarea României la Jocurile Olimpice și normal ar fi ca el să facă parte din echipă la Tokyo. Totuși, sunt șanse mici ca acest lucru să se întâmple, deoarece cluburile nu sunt obligate de FIFA să lase jucătorii la loturile naționale.
Rangers a câștigat campionatul în Scoția și obiectivul primordial pentru sezonul viitor este pătrunderea în grupele Champions League. Preliminariile vor începe în prima parte a lunii august, iar Gerrard va dori cu siguranță să se bazeze pe toți jucătorii din lot.
Turneul olimpic va debuta pe 22 iulie, în direct la Eurosport, iar România are toate șansele să treacă de faza grupelor, astfel că aventura "tricolorilor" în Japonia s-ar putea prelungi și pentru prima parte a lunii august. Astfel, programul lui Ianis Hagi va fi dat peste cap și Rangers nu va fi de acord cu acest lucru.
Scottish Premier League
Ianis Hagi, tot mai aproape de a deveni cel mai scump jucător vândut vreodată de Rangers
ACUM 2 ORE

Ianis Hagi nu va avea permisiunea lui Rangers de a merge la Tokyo

Cel puțin așa consideră jurnaliștii scoțieni, care sunt convinși că românul nu va fi lăsat la lotul olimpic, în ciuda faptului că Mirel Rădoi va demara discuții cu toate cluburile care dețin jucători pe care el ar vrea să-i convoace.
"Ianis Hagi va fi probabil selectat pentru turneul olimpic din Japonia din această vară, care se va întinde până în august, când Rangers va începepreliminariile în Liga Campionilor. Românul nu va avea cu siguranță permisiunea de a merge la turneu, deoarece FIFA spune că cluburile nu sunt obligate să elibereze jucătorii, nefiind o competiție pentru seniori. Selecționerul României, Mirel Radoi, este așteptat să-l cheme și insistă că va începe în curânddiscuțiile cu cluburile despre eliberarea jucătorilor.", notează site-ul glasgowlive.uk.
În ultimele zile, presa din vest a scris că Ianis Hagi este dorit de Sevilla și Lazio, cele 2 cluburi fiind dispuse să plătească peste 10 milioane de € pentru internaționalul român. Un eventual transfer ar îngreuna și mai mult misiunea lui Rădoi de a-l include pe mijlocaș în lotul pentru Tokyo. Noua lui echipă va dori să îl aibă în pregătirea de vară și nu va dori să riște ca acesta să vină accidentat din Japonia.
Evident, dorința jucătorului va conta enorm în această privință, iar Ianis Hagi și-a manifestat mereu mândria de a purta tricoul naționalei. Totuși, dacă echipa sa, indiferent care va fi aceea s-ar împotrivi, jucătorul nu poate face nimic, indiferent cât de mult și-ar dori să joace la Tokyo.
Scottish Premiership
Ianis Hagi, unul dintre cei mai buni jucători de la Rangers în remiza cu Hearts! Ce note a primit
IERI LA 20:48
Bundesliga
Un super club din Europa, pe urmele lui Ianis Hagi după golul marcat în poarta Germaniei
11/10/2021 LA 11:57