Ianis Hagi are șanse mari să plece de la Rangers la finalul sezonului. Internaționalul român a avut prestații excelente la formația lui Steven Gerrard, alături de care a devenit campion al Scoției în actualul sezon. Totuși, Ianis n-a reușit să-și câștige statutul de titular incontestabil, iar în multe partide a fost nevoit să intre pe final sau să rămână pe banca de rezerve.
În presa britanică se zvonește intens că Rangers va căuta să-l vândă pe Hagi Jr. la vară, deși contractul său expiră abia în 2024. Scoțienii au fost afectați la nivel financiar de pandemie, iar transferul lui Ianis le-ar aduce o gură de oxigen înaintea sezonului următor.

Ianis Hagi ar putea pleca de la Rangers la vară

Scottish Premiership
Ce sfat a primit Hagi după vestea că Mourinho îl vrea la Roma: "Gerrard nu va dori să-l piardă"
02/10/2021 LA 16:31
"Rangers nu vrea să cheltuie sume mari în vară, iar Hagi pare a fi jucătorul pe care îl poate vinde cel mai ușor", a notat, recent, publicația GiveMeSport.
Ipoteza respectivă este susținută inclusiv de Kris Boyd, legenda lui Rangers:
"Cred că Alfredo Morelos va fi la ultimul său Old Firm. Din motive diferite, la fel se poate întâmpla și pentru Glen Kamara, Kemar Roofe și Ianis Hagi. E o șansă mare ca acești jucători să plece de la Rangers la finalul sezonului.
Vorbim despre niște jucători care au ajutat mereu echipa, dar nu au fost titulari obișnuiți și poate că se gândesc că a venit momentul să găsească cluburi noi.", a scris Kris Boyd, în prezent ediorialist la The Scottish Sun.

Ianis Hagi, dorit de Lazio și Sevilla! Ce sumă sunt dispuse să plătească pentru român

Din fericire pentru Ianis Hagi și Rangers, mijlocașul român nu duce lipsă de oferte. Așa cum s-a scris recent în presa internațională, internaționalul de 22 de ani este monitorizat de Lazio și Sevilla, două cluburi răsunătoare din fotbalul european.
Între timp, în presa din Scoția s-a aflat și suma pe care Rangers ar putea s-o câștige de pe urma transferului lui Hagi Jr. Potrivit Rangersnews.uk, cele două echipe au început deja licitația și sunt dispuse să achite 11 milioane de lire (13 milioane de euro) pentru român.
Așadar, o sumă de aproape 4 ori mai mare decât cea plătită de Rangers pentru transferul de la Genk, în 2020 - 3,5 milioane de euro.
Publicația scoțiană i-a făcut o scurtă analiză lui Hagi și a ajuns la concluzia că suma respectivă este mult prea mică pentru potențialul uriaș al românului.
"Statisticile criminale care demonstrează că suma de 11 milioane de lire nu este îndeajuns", au titrat jurnaliștii Rangersnews.uk.
Ziariștii scoțieni au scos în evidență impactul pe care Ianis l-a avut asupra jocului lui Rangers în multe momente din actualul sezon. Internaționalul român s-a remarcat inclusiv în derby-ul Old Firm, cu Celtic, câștigat de trupa lui Gerrard cu 4-1. Hagi Jr. a pasat decisiv pentru ultimul gol al partidei și a ajuns la 10 assist-uri în stagiunea curentă. La ora actuală, Ianis Hagi este cel mai bun pasator din campionatul Scoției.
O altă publicație de casă a lui Rangers, rangers.vitalfootball.co.uk, a mers și mai departe și a anunțat că suma plătită pentru Ianis ar putea ajunge la 12-15 milioane de lire. Așadar, până la 17 milioane de euro. În cazul în care se va ajunge la suma de 17 milioane de euro, Ianis Hagi ar deveni al treilea cel mai scump fotbalist român, după Adrian Mutu (19 mil. euro, Chelsea, 2003) și Cristi Chivu (18 mil. euro, AS Roma, 2003).
Ianis Hagi a adunat 56 de apariții în tricoul lui Rangers, din momentul sosirii sale pe Ibrox în iarna anului 2020. De atunci, internaționalul român a înscris 10 goluri și a oferit 15 pase decisive. Alături de formația lui Gerrard, Ianis și-a trecut în palmares primul titlu de campion.
Scottish Premiership
Cât câștigă anual Ianis Hagi din colaborările cu marile branduri internaționale
27/09/2021 LA 05:48
Scottish Premiership
Ianis Hagi, despre perioada petrecută în carantină: "A fost extrem de greu!" Ce a învățat la Rangers
24/09/2021 LA 15:23