Presa internațională a scris recent că Jose Mourinho și-l dorește pe Ianis Hagi la AS Roma, italienii fiind dispuși să ofere până la 20 de milioane de euro în schimbul românului, sumă pe care este greu de crezut că Rangers o va refuza.
Mai mult, Mourinho este impresionat atât de calitățile lui Ianis Hagi de număr "10", cât și de faptul că internaționalul român poate evolua pe mai multe posturi sau că lovește mingea aproape la fel de bine cu ambele picioare. În plus, antrenorul celor de la AS Roma are o relație excelentă cu agenții fotbalistului și știe foarte bine cât de serios e Ianis și cât de profesionist este în afara gazonului. Astfel, jurnaliștii italieni au anunțat la începutul acestei săptămâni că negocierile între cele două cluburi sunt foarte avansate.
În acest context, Ianis Hagi a fost sfătuit să nu facă pasul spre un campionat atât de puternic cum este Serie A. Fostul fotbalist englez Noel Whelan a declarat că românul ar trebui să mai rămână la Rangers, acesta fiind convins că Steven Gerrard nu își dorește să-și piardă niciun jucător.
Scottish Premiership
Un fost secund al lui Gerrard, favorit să-l antreneze pe Ianis Hagi! Anunțul presei din Scoția
23/11/2022 LA 15:00
"Steven Gerrard nu va dori să piardă niciun jucător acum. Hagi a arătat o atitudine grozavă în acest sezon, și când a fost titular, și când nu. Să nu uităm că el a fost adus de Gerrard la echipă, iar cei doi se înțeleg bine. Glen Kamara a semnat un nou contract, pentru că este bucuros la club, și sunt sigur că și Hagi este. Echipele se vor uita întotdeauna la fotbaliștii care vor avea succes, iar asta depinde și de antrenor.
Sunt sigur că jucătorii lui Rangers profită de faptul că au la antrenamente unul dintre cei mai mari mijlocași din toate timpurilor, zi de zi. Interesul cluburilor este doar un compliment pentru club, jucător și manager", a declarat Whelan, potrivit Football Insider.

Suma minimă pe care Rangers o vrea în schimbul lui Ianis Hagi

În stagiunea 2020/21, Ianis Hagi a adunat 45 de apariții în tricoul lui Rangers, înscriind 8 goluri și oferind 15 pase decisive în toate competițiile. 12 dintre assist-uri au fost reușite în campionatul Scoției, românul remarcându-se drept cel mai bun pasator din Premiership.
În urma prestațiilor bune reușite în tricoul echipei lui Steven Gerrard, Hagi le-a atras atenția, printre altele, celor de la Sevilla, Lazio, PSV Eindhoven și Galatasaray. Inițial, Rangers a refuzat toate ofertele, dorindu-și în schimbul mijlocașului de 22 de ani suma de 11 milioane de euro.
Între timp, scoțienii s-au decis să mai scadă din preț, ca urmare a eliminării din Champions League, care le-a afectat bugetul. Potrivit celor de la Football Insider, șefii campioanei Scoției vor să obțină cel puțin 9,3 milioane de euro pentru Ianis Hagi, fiind deciși să profite de faptul că, în urma evoluțiilor bune din sezonul precedent, cota de piață a românului a crescut.
"Rangers ar putea fi forțată să îl vândă pe Ianis Hagi pentru o sumă mai mică decât cea pe care o cere acum pentru a-și echilibra bugetul după eliminarea din Champions League. O ofertă de 8 milioane de lire pentru Ianis ar fi prea bună pentru a fi refuzată", au scris jurnaliștii britanici la finalul lunii august.
Serie A
Mourinho vrea un jucător de la Barcelona! Pentru cine a luat deja legătura cu șefii de pe Camp Nou
22/11/2022 LA 08:17
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34