Imediat după ce numirea lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev a foat anunțată oficial, fanii echipei și-au manidestat indignarea față de această mutare. Trecutul lui "Il Luce" la Șahtior Donetsk i-a făcut pe aceștia să considere o insultă numirea lui pe banca lui Dinamo.

A demisionat la presiunea fanilor

Mai mult, unele legende ale clubului din capitala Ucrainei au declarat că sunt total în dezacord cu această numire, ținând cont de "războaiele" pe care antrenorul român le-a purtat cu echipa din Kiev în cei 12 ani petrecuți pe banca Șahtior-ului.
Romanian Liga I
Dinamo vrea să se salveze de la retrogradare cu 6 fotbaliști aruncați de către CFR Cluj
01/01/2022 LA 08:38
Chiar și așa, această demisie imediată este cel puțin la fel de surprinzătoare ca și numirea de săotămâna trecută. Lucescu urma să fie prezentat oficial la Kiev în zilele următoare, iar astăzi a vorbit și pentru o publicație locală despre palnurile pe care le are la noua sa echipă.
Potrivit gsp.ro, Lucescu a demisionat de puțin timp din noua sa funcție.
"Cu părere de rău am hotărât să renunț la posibila colaborare cu Dinamo Kiev.
Mulțumesc familiei Surkis pentru încrederea acordată și invitația făcută, dar îmi este imposibil să pot activa într-o atmosferă de ostilitate venită mai ales din partea acelei grupări de suporteri Ultras, de a cărei susținere echipa are atâta nevoie în momentele de încleștare sportivă.
N-am fost niciodată un laș, am acceptat provocările sportive, dovadă trecerea de la Galatasaray la Beșiktaș sau de la Dinamo București la Rapid București, cu suporteri într-o mare rivalitate, dar corecți, care m-au primit cu speranță și cu brațele deschise și cu care am reușit cucerirea titlurilor din țările respective.
Nu pot să accept ca propriii fani să acționeze împotriva intereselor clubului. Cred că era momentul să se producă o schimbare care să provoace emulație, entuziasm, motivație și care să readucă echipa la nivelul la care tradiția și istoria acestui club îi dau dreptul.
Venirea mea la Dinamo Kiev n-are nici o legatură cu valoarea contractului, banii au fost ultima mea preocupare.
Îmi doream să mă întorc în fotbal, în Ucraina, unde am cunoscut atâtea satisfacții, să intru din nou în atmosfera aceea atât de palpitantă și plină de neprevăzut care este fotbalul. O făceam cu entuziasm, cu deplină încredere în potențialul tinerilor jucători ucraineni, mulți dintre ei componenți ai selecționatelor naționale.
Îmi doream o competiție așa cum a fost cu ani în urmă, care să electrizeze tribunele. Ucraina merita asta.", au fost cuvintele lui Mircea Lucescu pentru Gsp.ro.
Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14