Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anglia – România 1-0. Meci solid făcut de tricolori contra rezervelor lui Southgate

Eurosport
DeEurosport

Publicat 06/06/2021 la 22:15 GMT+3

România a pierdut al 4-lea meci la rând (0-1), dar tricolorii lui Rădoi au făcut un meci solid împotriva Angliei. Southgate a trimis foarte multe rezerve în teren, dar asta nu scade prea mult impresia bună lăsată de băieții noștri. Unicul gol al meciului a fost marcat de Rashford, din penalty.

Anglia - România (amical, iunie 2021)

Credit imagine: Eurosport

Echipa antrenată de Gareth Southgate, fără o serie de piese de bază, menajate, a obţinut o victorie meritată, la capătul unui meci în care şi-a creat multe ocazii, a avut trei bare şi a ratat şi un penalty. Tricolorii au făcut un joc destul de bun, şi-au creat destule situaţii de gol, însă au fost lipsiţi de şansă în faţa porţii adverse.
După un început de tatonare, echipa României a avut prima oportunitate de a deschide scorul, prin Răzvan Marin (10), care a finalizat cu un şut slab centrarea lui Camora, la capătul unei acţiuni cursive. Echipa ''Three Lions'' a replicat imediat, iar Sancho, scăpat din marcaj, a şutat peste poartă de la 15 metri (11). Păun a expediat un şut de la 20 de metri (29), dar balonul a fost prins de Johnstone.
Prima mare ocazie a venit în min. 32, când Calvert-Lewin a reluat mingea de la 15 m, cu capul, în transversală, la centrarea lui Ward-Prowse. Sancho a trimis şi el mingea în transversală (38), cu un şut din marginea careului. România a încheiat prima repriză în ofensivă, cu o pătrundere a lui Sorescu, dar şutul său a fost respins cu piciorul de portarul (44), iar apoi Stanciu a trimis pe lângă. Gazdele au ratat o mare ocazie în chiar primul minut de la reluare, când Calvert-Lewin a trimis direct în portarul Niţă, la centrarea lui Ward-Prowse (46). Sorescu a tras fără preluare de la 16 metri (53), pe lângă poartă.
Anglia a avut apoi momente bune de joc, dar Niţă a reţinut mingea expediată de Ward-Prowse (59), din lovitură liberă, Rashford a tras pe lângă poartă, la capătul unei pătrunderi personale (62).

Anglia - România 1-0. Rădoi, neinspirat cu introducerea lui Căpuşă

La prima sa intervenţie după intrarea pe teren, debutantul Căpuşă l-a faultat pe Grealish, iar Rashford a marcat din penalty (68). România a ratat două ocazii imense de egalare (74), Cicâldău şutând de la 10 metri în Mings, după care Ivan a luat portarul la ţintă. Selecţionata Albionului îşi putea majora avantajul, dar Niţă a apărat penalty-ul executat de Henderson (78), după un fault comis de Chiricheş la Calvert-Lewin. Niţă s-a opus şi la şutul din unghi al lui Calvert-Lewin (81), iar Chiricheş a salvat incredibil golul în min. 83, deviind în bară reluarea lui Bellingham la centrarea lui Watkins. Watkins a avut o şansă bună în min. 86, dar a trimis pe lângă la mingea recentrată de Godfrey după un corner.
Ultima oportunitate a partidei a fost ratată de Ivan, căruia i-a lipsit un vârf de bocanc la centrarea lui Budescu (87). Înaintea meciului, majoritatea jucătorilor au îngenuncheat, în semn de susţinere a mişcării antirasiale ''Black Lives Matter'', dar Nedelcearu şi Stanciu au rămas în picioare. Ca şi la meciul cu Austria de miercuri (1-0), desfăşurat tot la Middlesbrough, o partide din spectatori au fluierat acest gest, iar altă parte l-a aplaudat. Un incident s-a produs în min. 40, când meciul a fost întrerupt câteva secunde, după ce un spectator a pătruns pe gazon. În meciul cu Anglia au debutat sub tricolor Adrian Păun şi Tiberiu Căpuşă.
România nu mai pierduse în faţa Angliei de la Cupa Mondială din 1970. Echipa antrenată de Mirel Rădoi a ajuns la patru înfrângeri consecutive, două oficiale (0-1 cu Germania, 2-3 cu Armenia, ambele în preliminariile Cupei Mondiale din 2022) şi două amicale (0-2 cu Georgia şi 0-1 cu Anglia). La EURO 2020, Anglia face parte din Grupa D, alături de Croaţia, Cehia şi Scoţia, urmând să debuteze în data de 13 iunie, pe Wembley, contra vicecampioanei mondiale Croaţia.
Sursă: Agerpres

Anglia - România 1-0 LIVETEXT

Min 88 Ocazii în serie pentru formația noastră. Budescu e magic și în două rânduri prinde pe pas greșit apărarea adversă. Stanciu obține o lovitură liberă din poziție excelentă. Tot el execută, dar din păcate doar în zid.
Min 83 Miracol făcut de Chiricheș. După ce Stanciu pierde un balon, Anglia e în situație clară de gol, dar fundașul român respinge în corner. Mings e și al aproape să marcheze, din centrarea lui Trippier.
Min 78 Niță apără penaltyul executat de Jordan Henderson, care a executat pentru a căpăta încredere după perioada grea prin care a trecut. Goalkeeperul nostru arată că e cel mai în formă jucător al naționalei în ultima jumătate de an.
Min 77 Chiricheș are o intervenție imprudentă asupra lui Calvert-Lewin, iar arbitrul arată penalty.
Min 73 Dublă ocazie pentru tricolori. Camora centrează foarte bine pentru Cicâldău. Acesta șutează în Mings, iar mingea sare la Ivan. Acesta, din poziție ideală, trage în portarul advers.
Min 72 Cicâldău are o acțiune promițătoare, dar Rice intervine. Mingea ajunge la Andrei Ivan, care cade, în speranța că va primi penlaty. Reluările arată că Mings nu l-a faultat.
Min 68 GOOOOL Anglia. Rashford, în premieră căpitan al naționalei, îl învinge pe Niță cu un șut plasat.
Min 67 La un singur minut după ce a intrat pe teren, Căpușă îl faultează pe Grealish. Este penalty pentru Anglia.
Info De pe 20 februarie nu a mai jucat Jordan Henderson. Revenirea lui e extrem de importantă în perspectiva Euro, chiar dacă pe acea poziție Southgate îl are și pe Declan Rice.
Min 60 Tricolorii au absorbit excelent presiunea naționalei Angliei. Meci solid reușit de băieții lui Rădoi, care au fost în stare să creeze și câteva faze periculoase la poarta adversă.
Min 56 Grealish scoate ecelent mingea pentru Rashford, care, după un dribling, încearcă să treacă și de Chiricheș, pentru a scăpa singur cu portarul. Căpitanul naționalei are o intervenție excelentă.
Min 49 Ocazie de gol pentru tricolori. Deian Sorescu a urcat bine, a combinat cu Păun, care i-a trimis excelent lui Răzvan Marin. Mijlocașul lui Cagliari pierde un tempo și șutul său e blocat.
Min 46 A început repriza a doua. Southgate operează prima schimbare. Jordan Henderson, căpitanul lui Liverpool, revine după accidentarea care l-a ținut departe de gazon în ultimele luni. Acesta îi ia locul lui Kalvin Phillips.
Min 45 Pauză în duelul Anglia - România. Scorul e același ca la începutul partidei.
Min 44 Sorescu și Stanciu au două șuturi periculoase spre poarta lui Johnstone, dar mingea nu vrea să intre în poartă.
Min 38 O nouă bară pentru Anglia, de această dată Jadon Sancho este "ghinionistul de serviciu".
Min 31 Bară Anglia. Calvert-Lewin trimite o lovitură de cap în transversală.
Min 24 Rashford cade după un duel cu Chiricheș și cere penalty. Nu se acordă, iar reluările atestă că nu a existat contact între cei doi jucători.
Min 23 Rashford trece ușor de Sorescu, dar Nedelcearu intervine providențial, la o fază ce se putea transforma cu ușurință în gol.
Info Jucătorii celor două echipe au îngenuncheat din nou, în semn de susținere a mișcării #BlackLivesMatter, iar fanii englezi au fluierat, nefiind de acord cu demersul.
Min 20 Partida trenează, după un început promițător. România e prudentă, în timp ce englezii nu forțează, preferând să combine la mijlocul terenului, cu mult calm.
Min 15 Centrare perfectă a lui Ward-Prowse, dar Nedelcearu respinge excelent. Gazdele amicalului încep să pună presiune tot mai mare.
Info Cu atâtea absențe în primul "11", Southgate l-a desemnat căpitan în premieră pe Rashford. Din 2003 nu a mai purtat banderola naționalei Agnliei un fotbalist atât de tânăr.
Min 14 Jadon Sancho a fost angajat excelent și, după ce a păcălit doi fundași români, a trimis la metri buni peste poartă.
Min 10 Ocazie mare a României. Răzvan Marin a combinat excelent cu Mario Camora, dar mingea - revenită la mijlocașul lui Cagliari - a fost trimisă prea slab spre poarta adversă, dintr-o poziție ideală.
Min 7 După un start bun al elevilor lui Rădoi, Anglia domină, însă nu și-a creat ocazii mari încă.
Min 3 România are prima ocazie de gol. Păun centrează periculos, dar Mings se apără excelent.
Min 1 A început partida. Englezii evoluează cu multe rezerve. Niciun jucător al lui City și Chelsea nu fac parte din primul 11, Southgate decizând să îi odihnească.
Echipele de start
Anglia: Anglia: Johnstone - Godfrey, White, Mings, Shaw - Grealish, Phillips, Ward-Prowse - Rashford, Calvert-Lewin, Sancho
Rezerve: Pickford, Ramsdale, D. Henderson, Trippier, Coady, J. Henderson, Lingard, Watkins, Bellingham, Kane, Rice
Selecționer: Gareth Southgate
România: Niță - Sorescu, Nedelcearu, Chiricheș, Camora - Stanciu, Marin, Cicâldău - Ivan, Alibec, Păun
Rezerve: Vlad, Iacob, Căpușă, Ganea, Rus, Maxim, Moruțan, Hagi, Budescu, Olaru, Băluță
Selecționer: Mirel Rădoi
Articol inițial scris de Romeo Ene
România traversează o perioadă extrem de grea din punct de vedere al rezultatelor, în timp ce pentru naţionala lui Southgate este ultimul meci de verificare înainte de Campionatul European.

Anglia - România | Stări de spirit diferite pentru cele două naţionale

Meciul din această seară aduce faţă în faţă două naţionale care trec prin perioade total diferite. Anglia vine după 5 victorii consecutive, în care a primit un singur gol, în timp ce România a pierdut ultimele 3 meciuri, primind 6 goluri.
Anglia este calificată la Campionatul European, fiind într-o grupă cu Cehia, Croaţia şi Scoţia, în timp ce România nu s-a calificat la acest turneu final, pierzând barajul cu Islanda. Înfrângerea suferită de băieţii lui Rădoi în faţa Georgiei, la ultimul meci amical, a reprezentat un alt semnal de alarmă pentru viitorul reprezentativei noastre.
De asemenea, selecţionerul Gareth Southgate va avea ocazia în partida cu România de a stabili ultimele detalii înainte de Euro, acolo unde Anglia va disputa toate meciurile din faza grupelor pe Wembley. Fiind considerată de specialişti una dintre favoritele la câştigarea turneului, Anglia nu se va putea baza pe jucători precum Nick Pope de la Burnley, Trent Alexander-Arnold care a suferit o accidentare de ultim moment, Mason Greenwood sau Harvey Barnes. Chiar şi aşa, Anglia poate alinia o naţională extrem de competitivă care se poate lupta de la egal la egal cu orice naţională din Europa.
picture

Barnes aduce egalarea pentru Leicester pe King Power Stadium, după ce Man United a deschis scorul

În clasamentul FIFA, reprezentativa Angliei se află pe locul 4 cu 1686.78 puncte, în timp ce echipa naţională a României este clasată pe poziţia 43 cu 1449.23 puncte. Românii sunt neînvinşi în ultimele 6 meciuri împotriva englezilor, având 4 remize la rând şi 2 victorii, 2-1 la CM 1998, unde ai noştri au terminat primii în grupă şi 3-2 la EURO 2000, acolo unde britanicii au fost eliminaţi. Arbitrul partidei va fi Tiago Martins.
‘’Tricolorii’’ fac parte din grupa J a preliminariilor pentru Campionatul Mondial, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein, având şanse reduse la calificare. Naţionala lui Rădoi a primit gol în ultimele 14 partide, fie că vorbim de meciuri oficiale, fie că vorbim de amicale.

Anglia - România | Rădoi, reîntâlnire cu Southgate după 15 ani

Meciul amical dintre Anglia şi România este unul special pentru Mirel Rădoi, care va reveni pe stadionul unde a trăit o mare dezamăgire în urmă cu 15 ani. În 2006, FCSB era eliminată de Middlesbrough în semifinalele Cupei UEFA, după un dramatic 4-2, iar Gareth Southgate, actualul selecţioner al Angliei, era căpitanul echipei care îi fura şansa lui Rădoi de a evolua într-o finală europeană.
Maccarone a marcat în ultimul minut golul prin care Middlesbrough s-a calificat în finala Cupei UEFA
2-0 avea FCSB în acel meci, după primele 24 de minute, după ce câştigase cu 1-0 meciul-tur. Deşi era aproape calificată, echipa dirijată în teren de Mirel Rădoi a primit 4 goluri, ultimul venind în minutul 89, şi a ratat calificarea istorică într-o finală de Cupa UEFA.
”Acum stau pe margine, nu mai joc, o să fiu în rolul lui Oli (n.r. Cosmin Olăroiu). Mă fac că nu-mi aduc aminte dacă-mi spune Southgate ceva despre Middlesbrough. O să-i spun dacă își aduce aminte că a marcat Nicolae Dică”, declara Mirel Rădoi î urmă cu câteva zile.
Pentru România, urmează Jocurile Olimpice, acolo unde naţioanala U23 a fost repartizată într-o grupă cu Noua Zeelandă, Coreea de Sud şi Honduras. Ulterior, în toamnă, România va continua campania de calificare la Campionatul Mondial din 2022, acolo unde se află pe locul 4, într-o grupă cu Germania, Armenia, Macedonia de Nord, Islanda şi Liechtenstein.
Echipe probabile Anglia – România:
Anglia: Pickford - K. Walker, Maguire, J. Stones, Trippier - K. Phillips, Rice, Mount - Foden, H. Kane, Sterling
România: Fl. Niţă - Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Camora - Stanciu, R. Marin - Hagi, Cicâldău, Budescu - Alibec
Meciul amical dintre Anglia și România va fi în format Livetext pe siteul Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo