Amicalul dintre România și Grecia nu va fi numai debutul lui Edi Iordănescu ca și selecționer, ci și al lui Gustavo Poyet. Uruguayanul a semnat în februarie cu elenii și are misiunea să ducă echipa la EURO 2024.
La conferința de presă susținută azi, Poyet a fost întrebat, firește, despre Dan Petrescu, cel care i-a fost coechipier la Chelsea între 1997 și 2000. Fostul mijlocaș a avut numai cuvinte de laudă la adresa actualului tehnician al CFR-ului, pe care îl consideră cel mai bun fotbalist român din istorie.
"Pentru mine, Dan Petrescu este cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc. Dar poate sunt puțin subiectiv. Am vorbit ieri cu el, vom vorbi și azi. Ne vedem des, suntem prieteni. Am amintiri foarte frumoase cu el, ultima mea vizită în București a fost la nunta lui.", a spus Gustavo Poyet.
Romanian Liga I
Dan Petrescu, un car de nervi după ce a luat al 5-lea titlu cu CFR: "Toată țara mă injură!"
ACUM O ZI
Gustavo Poyet și-a început cariera de antrenor în 2009, la Brighton. Sunderland, AEK Atena, Betis, Shanghai Shenhua, Bordeaux și Universidad Catolica au fost celelalte cluburi la care a mai antrenat înainte de a ajunge la naționala Greciei.
Citește și:

Edi Iordănescu a vorbit la superlativ de echipa Greciei

Cu câteva ore înaintea lui Poyet, Edi Iordănescu a susținut și el conferința de presă premergătoare partidei. Selecționerul a spus că se așteaptă la un duel greu, deoarece Grecia este pe o pantă ascendentă, iar numirea lui Poyet pe bancă poate reprezenta un nou atu al elenilor.
"Este un joc pe care îl așteptăm cu mult entuziasm. Dintre problemele pe care le-am avut, am văzut că multe au apărut și în spațiul public. Ne interesează să pregătim atent acest test, în condițiile în care ne așteptăm la un meci cu dificultate pentru că avem un adversar care a arătat foarte bine în ultima perioadă, foarte bine organizat. În ultima campanie de calificare, în opt jocuri, au primit opt goluri și au marcat opt. Așadar, există foarte mult echilibru, e o echipă foarte bine organizată din punct de vedere tactic, cu jucători de valoare. Dacă vă uitați la cluburile unde evoluează puteți observa că ceea ce spun are acoperire, majoritatea dintre ei jucând în mod constant.
Mai mult decât atât, sunt și câteva borne care ne-au atras atenția și aici mă refer tot la ultimele preliminarii. Am văzut un egal în Spania, o înfrângere acasă, cu Spania, din penalty, o victorie împotriva Suediei, cu un antrenor nou care poate aduce lucruri noi în ecuație. Așadar suntem în gardă din toate punctele de vedere", a spus Edi Iordănescu la conferința de presă.
Ultimele dueluri directe dintre România și Grecia au avut loc în preliminariile EURO 2016, când tricolorii s-au impus cu 1-0 în deplasare, în timp ce returul s-a terminat nedecis, 0-0.
Romanian Liga I
Dan Petrescu a explicat de ce trimite rezervele la meciul cu FCSB: "E normal!" Ce jucători pleacă
20/05/2022 LA 08:39
Romanian Liga I
EXCLUSIV | Cum va arăta echipa de start a celor de la CFR Cluj la meciul cu FCSB
20/05/2022 LA 07:03