Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ilie Dumitrescu, impresionat de un fotbalist român în meciul cu Slovenia. "E un câștig pentru noi”

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/11/2022 la 09:51 GMT+2

Fostul internațional român, Ilie Dumitrescu, a avut numai cuvinte de laudă asupra fotbalistului român care a fost cel mai implicat în acțiunile ofensive ale României, în repriza a 2-a, în duelul de aseară cu Slovenia.

Ilie Dumitrescu

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Naționala României a fost învinsă aseară pe Cluj Arena de selecționata din Slovenia în cel de-al 3-lea meci amical jucat în 2022, fiind și ultimul joc pe teren propriu din acest an pentru tricolori. Cele două reprize au fost diametral opuse, pentru că după pauză, elevii lui Edi Iordănescu parcă au renăscut și au avut multe ocazii în care dacă ar fi avut ceva mai multă șansă, ar fi obținut cel puțin un rezultat de egalitate. Unul dintre jucătorii care a făcut diferența a fost introdus chiar în minutul 46 și l-a impresionat inclusiv pe Ilie Dumitrescu, internațional român cu 20 de goluri marcate pentru România.
Betano
Acest conținut vă este oferit de Betano

Ilie Dumitrescu, impresionat de un fotbalist al României

În cadrul emisiunii Digi Sport Special, fostul component al "Generației de Aur", Ilie Dumitrescu, a avut doar cuvinte de laudă cu privire la jucătorul care a schimbat total fața României, după ce a fost introdus în minutul 46. Olimpiu Moruțan l-a înlocuit pe Andrei Cordea la pauză și tricolorii au câștigat enorm pe plan ofensiv, pentru că mijlocașul de 23 de ani a dat dovadă de maturitate în joc, de o tehnică sclipitoare, cum rar se mai poate vedea la un fotbalist român și a fost cât pe ce să își treacă numele pe tabela de marcaj cu un șut superb, însă bara porții apărate de Oblak s-a opus.
Ilie Dumitrescu spune că fotbalistul de la Pisa a fost factorul decisiv în partea secundă a meciului și poate fi un plus pentru tricolori dacă va continua în felul acesta, având în vedere că din martie 2023 începe campania de calificare la Campionatul European din 2024.
"Am fost superiori în repriza a doua. A fost o reacție a echipei.Moruțan a intrat foarte bine și cred că este un câștig pentru noi. Un jucător cu o tehnică foarte bună, cu personalitate în joc și chiar și-a pus amprenta în această seară. Problema e că am început foarte prost acest joc. N-am reușit să avem echilibru între atac și apărare și să stopăm Slovenia. Repriza a doua a fost însă așa cum ne-am dori să vedem România în fața unui astfel de adversar bun.
Mă bucur și pentru reușita lui Drăguș, dar Moruțan este surpriza plăcută. Cam ăsta e profilul jucătorului român, așa ar trebui să arate la mijlocul terenului. Păcat de acel șut frumos la care a intervenit Oblak. Merita acel gol", a spus Ilie Dumitrescu.
Citește și:

Cifrele lui Moruțan în acest sezon

Împrumutat în Serie B, la Pisa, din postura de jucător legitimat la Galatasaray, Olimpiu Moruțan a reușit să își arate calitățile și în campionatul secund italian, chiar dacă nu este folosit atât de des pe cât și-ar dori.
Doar 656 de minute a bifat mijlocașul român în acest sezon, 17 în Cupa Italiei și 639 în liga a 2-a italiană, pe parcursul a 11 meciuri, adică o medie de aproximativ 58 de minute per meci. În Cupă nu și-a pus amprenta, însă în campionat a marcat de 4 ori și a oferit 3 pase decisive, având astfel o implicare la gol la fiecare 91 de minute jucate.
Este al 2-lea cel mai bun marcator al echipei, cu o reușită mai puțin decât atacantul italian Ettore Gliozzi și dacă va fi mult mai des utilizat, cu siguranță va fi într-o formă și mai bună pentru prima reprezentativă a României.
Din vară, Pisa va trebui să îl achiziționeze definitiv, în contractul de împrumut fiind specificată această clauză obligatorie de cumpărare, astfel că poate atunci Moruțan va primi mai multe minute și va deveni jucător de bază la echipă, de ce nu, poate chiar în Serie A, în cazul în care formația sa va ajunge să promoveze.
picture

Ultimul mare eveniment al anului, Turneul Campionilor, se vede pe Eurosport între 13-20 noiembrie

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo