Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România - Grecia 0-1 | Edi Iordănescu a debutat cu stângul la echipa națională

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 25/03/2022 la 22:09 GMT+2

România a pierdut pe terenul cu 1-0 în fața Greciei, în primul meci în care Edi Iordănescu a stat pe banca primei noaste reprezentative.

România - Grecia, ora 20.15

Edi Iordănescu și-a început cu stângul mandatul la cârma echipei naționale. România a pierdut la limită în fața Greciei, în primul dintre cele două meciuri amicale din această pauză internațională.
Tricolorii au început mai bine și Alex Mitriță a avut prima șansă mare de gol în minutul 9. Jucătorul lui PAOK a scăpat singur, dar șutul său din unghi a trecut puțin pe lângă poartă.
Elenii au preluat apoi frâiele jocului, iar după un gol anulat pentru off-side în minutul 22 și alte câteva ocazii ratate au deschis scorul prin Bouchalakis, în minutul 39. Mijlocașul lui Olympiakos a finalizat cu o lovitură perfectă de cap o fază prelungită de atac a echipei lui Gustavo Peyet.
În startul părții secunde, tricolorii au încercat să se instaleze în jumătatea adversă, dar nu au reușit să se apropie periculos de poarta adversă în primele 15 minute. În minutul 60, Edi Iordănescu a schimbat întreaga linie ofensivă: Octavian Popescu, Andrei Ivan și Florin Tănase le-au luat locurile lui Alex Mitriță, Alex Maxim și George Pușcaș, iar suflul proaspăt din atac s-a simțit imediat.
În minutul 70, Adrian Rus a ratat o șansă imensă de a egala. Fundașul central a trimis foarte bine cu capul în urma unei centrări a lui Cicâldău, dar mingea a lovit bara. Portarul elen era bătut. Asaltul tricolorilor a continuat, iar Ivan și Rus au ratat alte două ocazii importante în minutele 71 și 72.
În ultimele 10 minute nu au mai existat ocazii serioase la niciuna dintre cele două porți și grecii au obținut o victorie la limită.
Așadar, naționala a pierdut prima partidă din noua eră în care a intrat odată cu numirea lui Edi Iordănescu pe bancă. Tricolorii vor avea ocazia să se revanșeze peste doar 4 zile, urmând a întâlni Israelul, în deplasare, pe 29 martie, de la ora 20:45.

România - Grecia 0-1 LIVE TEXT

min.90+4: Fluier final! România a pierdut cu 1-0 primul meci cu Edi Iordănescu pe bancă.
min.80: România presează din ce în ce mai mult, dar lipsește inspirația în preajma careului advers. Ivan și Tănase au avut două pătrunderi bune, dar nu au reușit să centreze periculos.
min.76: Edi Iordănescu face încă două schimbări. Mihăilă a intrat în locul lui Bordeianu, iar Toșca i-a luat locul lui Camora.
min.72: Asaltul României continuă la poarta lui Vlachodimos . Rus a reluat încă o dată spre poartă cu capul. De data aceasta a nimerit cadrul, dar portarul elen a respins în corner.
min.71: Încă o faza bună a tricolorilor. Octavian Popescu a condus un contraatac, i-a pasat perfect lui Răzvan Marin, acesta a prelungit la Ivan, dar atacantul Caiovei a preferat o centrare în locul unui șut și mingea a fost respinsă de fundașii greci.
min:70: Rus are cea mai mare ocazie a României. Fundașul central a trimis foarte bine cu capul în urma unei centrări a lui Cicâldău, dar mingea a lovit bara. Portarul elen era bătut.
min.67: Ivan a prelungit foarte bine după o lovitură liberă, dar mingea nu a ajuns la Rațiu, care era într-o poziție ideală.
min.61: Edi Iordănescu efectuează primele schimbări, toate în ofensivă. Andrei Ivan a intrat în locul lui Alex Maxim, Octavian Popescu i-a luat locul lui Alex Mitriță, iar Florin Tănase l-a schimbat pe George Pușcaș.
min.57: Răzvan Marin primește o minge la aproximativ 25 de metri și nu stă prea mult pe gânduri. Șutul său trece însă la o mare distanță de poartă.
min.51: Alex Maxim ajunge într-o poziție bună în careu, dar șutul său nu trece de blocajul advers. Tricolorii au poziții ofensive în startul acestei reprize, dar elenii arată că pot fi periculoși pe contre.
min.46: A început repriza secundă! Edi Iordănescu nu a făcut nicio modificare la pauză.
E pauză pe Stadionul Steaua! Grecia are un avantaj minim pe tabelă, rezultatul reflectând ceea ce s-a întâmplat pe teren. Elenii au fost mult mai periculoși, în special pe cele două benzi. Tricolorii trebuie să facă mai mult în partea secundă pentru a scoate un rezultat pozitiv.
min.39: Gol Grecia! O fază prelungită de atac este finalizată cu o lovitură perfectă de cap de Bouchalakis. Mijlocașul lui Olympiakos a marcat astfel primul său gol pentru naționala Greciei.
min.35: Pelkas apare din nou periculos în careul nostru, dar șutul său este respins de Rus. Elenii joacă foarte bine pe flancuri și ajung cu o ușurință tot mai mare în poziții favorabile.
min.30: Încă o ocazie pentru Grecia! Același Pelkas este găsit în careul de o pasă de pe partea dreaptă. Șutul său din prima a trecut însă alături.
min.28: Chiricheș a respins greșit o minge la marginea careului, dar Pelkas nu a profitat și a trimis mult peste poartă.
min.22: Elenii au marcat prin Giakoumakis, dar după lungi consultări între arbitri reușita a fost anulată pentru off-side.
min.20: Rațiu pătrunde foarte bine în centru de pe partea dreaptă, dar șutează slab cu piciorul stâng. Tricolorii arată din ce în ce mai bine în plan ofensiv.
min.16: Mitriță are cea mai mare ocazie a meciului. Jucătorul lui PAOK a scăpat singur, dar șutul său din unghi a trecut puțin pe lângă poartă.
min.9: Alex Cicâldău își încearcă norocul de la distanță. Șutul său trece mult peste poartă.
min.8: Grecii își arată și ei colții! Rota a șutat puternic din afara careului, dar mingea a trecut puțin peste poartă.
min.7: Vlad Chiricheș are prima șansă de a deschide scorul, dar lovitura sa de cap după un corner s-a dus alături.
min.5: Începutul de meci este echilibrat! Ambele echipe au avut câte o prezență periculoasă în careul advers.
min.1: A început meciul de pe Stadionul Steaua. Atmosfera este incendiară, dar mulți fani încă așteaptă la porțile arenei.
UPDATE | România - Grecia, echipele de start
Edi Iordănescu a surprins în alcătuirea primului 11 la primul său meci ca selecționer. Acesta l-a preferat pe Adrian Rus lângă Chiricheș în centrul defensivei. Mijlocul este unul care denotă prudență, Marin, Cicâldău și Bordeianu escelând în special pe faza de apărare.
ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 6. Chiricheș-cpt., 17. Rus, 22. Camora – 18. R. Marin, 23. Bordeianu – 20. Mitriță, 8. Cicâldău, 10. Maxim- 9. Pușcaș. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Aioani, 16. Moldovan – 4. Drăgușin, 5. Nedelcearu, 7. Sorescu, 11. Ivan, 13. Mihăilă, 14. M. Marin, 15. Burcă, 19. Tănase, 21. Popescu
GRECIA: 1. Vlachodimos – 14. Rota, 22. Mavropanos, 17. Hatzidiakos, 21. Tsimikas – 20. Mantalos-cpt., 23. Siopis, 5. Bouchalakis – 18. Limnios, 7. Giakoumakis, 10. Pelkas. Selecționer: Gustavo Poyet
Rezerve: 12. Paschalakis, 13. Athanasiadis – 2. Lyratzis, 3. Tzavellas, 4. Kiriakopoulos, 6. Goutas, 8. Alexandropoulos, 9. Koulouris, 11. Bakasetas, 15. Chatzigiovanis, 16. Pavlidis, 19. Douvikas
UPDATE | Pentru prima dată după o perioadă extrem de lungă, echipa națională va juca în fața unui stadion plin. Suporterii prezenți la meciul cu Grecia vor avea posibilitatea să-și procure obiecte cu însemnele naționalei de la magazinul mobil care a fost deja instalat în apropierea stadionului Steaua.
UPDATE | Totul este pregătit în vestiarul tricolorilor.
UPDATE | Oficialii Federației Române de Fotbal le-au pregătit câteva informații utile celor care vor fi prezenți în această seară la meciul de pe Stadionul Steaua:
"Pentru a evita blocajele în trafic, îți recomandăm să vii la stadion folosind transportul în comun:
  • Liniile de tramvai 41 (legătură directă cu Stadionul Arcul de Triumf, unde joacă naționala U21) și 47, direcția Ghencea;
  • Liniile de autobuz 122, 185, 232 și 385. Intră pe site-ul STB pentru traseele detaliate și urmărește contul de Twitter al instituției pentru update-uri în timp real legate de trasee.
Te îndemnăm să ajungi la stadion mai devreme, pentru a evita aglomerația. Nu uita să ai la tine biletul la meci (digital sau printat) și actul de identitate.
Porțile stadionului se vor deschide cu două ore și jumătate înaintea fluierului de start (17:45) și, alături de sponsorii noștri, ți-am pregătit o mulțime de activități înaintea meciului. Mascota Ronny va fi alături de noi și gata pentru a se poza cu suporterii, iar toboșarii tricolori 'antrenați' de Penny vor întreține atmosfera!", se arată pe site-ul FRF.
UPDATE | "Tricolorii" și-au ales numerele pentru meciul din această seară cu Grecia.
Echipa probabilă de start a României: Niță - Sorescu, Chiricheș, Burcă, Toșca - R. Marin, Cicâldău - Maxim, Fl. Tănase, Mihăilă - Pușcaș

Articol inițial scris de Andrei Nicolae
Amicalul dintre cele două naționale va fi primul meci pentru ambele reprezentative după campaniile de calificare ratate pentru Campionatul Mondial din Qatar. Nici "tricolorii", nici elenii nu au reușit să își asigure biletul către Orientul Mijlociu, ambele echipe terminând pe locul al treilea în grupele lor de calificare.
România a încheiat Grupa J de calificare la turneul final la un punct distanță de locul de baraj, ocupat de Macedonia de Nord, echipă ce a reușit imposibilul în partida de aseară în fața Italiei. Reprezentativa antrenată la momentul acela de Mirel Rădoi ar fi putut obține locul secund în grupă dacă învingea Islanda în penultima etapă.
De cealaltă parte, selecționata pregătită de Gustavo Poyet s-a aflat în grupa B de calificare, alături de Spania, Suedia, Georgia și Kosovo. Elenii au strâns 10 puncte și s-au aflat la cinci distanță de ocupanta locului doi, Suedia. Grecii au pierdut puncte importante în fața kosovarilor, pe care nu au reușit să îi învingă nici în tur, nici în retur, iar remiza de pe teren propriu cu Georgia a contribuit la rândul ei la insuccesul elenilor.
Citește și:
Primul meci al "tricolorilor" cu Grecia a avut loc pe 25 mai 1930, partidă câștigată de România cu scorul de 8-1, într-un meci amical. Ultima confruntare dintre cele două naționale a avut loc pe 7 septembrie 2015, în preliminariile pentru Campionatul European din 2016. Scorul a fost atunci 0-0, pe Arena Națională. La partida de pe terenul grecilor, formația antrenată atunci de Victor Pițurcă învingea selecționata elenă grație unui gol înscris de Ciprian Marica.
Cele două naționale s-au întâlnit și în 2013, într-un context nefericit pentru "tricolori". România și Grecia au disputat barajul pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2014, iar grecii au mers în Brazilia, după ce s-au impus pe teren propriu cu scorul de 3-1 și au obținut o remiză în manșa secundă de la București.
Octavian Popescu, în cantonamentul României

Bilanț pozitiv pentru România în fața Greciei

România a disputat 34 de partide în fața elenilor, iar statistica este de partea tricolorilor. Selecționata lui Edward Iordănescu are 18 victorii, 10 remize și doar 6 înfrângeri în fața Greciei.
Golaverajul este, de asemenea, unul favorabil, deoarece tricolorii au marcat de 70 de ori în poarta elenilor și au încasat doar 35 de goluri de-a lungul acestor partide.
Amicalul din această seară se va disputa într-un context special pentru echipa oaspeților, 25 martie fiind Ziua Independenței Greciei. Va fi a șasea partidă disputată în luna martie în fața grecilor, după alte meciuri jucate pe zilele de 7, 8, 11, 21 sau 29.
Meciul care va avea loc pe Stadionul Steaua se va juca în fața unor tribune pline, FRF anunțând joi seară că nu au mai rămas decât 3.000 de bilete cu 24 de ore înainte de fluierul de start.
Citește și:

LOTUL ROMÂNIEI PENTRU MECIURILE CU GRECIA ȘI ISRAEL

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horațiu Moldovan (Rapid București, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0);
FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora (CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);
MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase (FCSB, 10/1), Deian Sorescu (Rakow Czestochowa | Polonia, 5/0);
ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo