Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Poate duce naționala la Euro!" Victor Pițurcă are încredere în Edi Iordănescu. Ce a spus înainte de amicalul cu Israel

Bianca Dumitru

Publicat 29/03/2022 la 13:40 GMT+3

Edi Iordănescu a debutat cu o înfrângere pe banca tehnică a echipei naționale a României, "tricolorii" fiind învinși de Grecia, în amicalul disputat vineri seară, pe stadionul Steaua. Înaintea duelului cu Israel, Victor Pițurcă i-a dat un vot de încredere selecționerului, spunând că toată lumea ar trebui să-l susțină pentru că poate duce naționala la Euro 2024.

Edi Iordanescu

Credit imagine: Other Agency

Edi Iordănescu va da în această seară al doilea test pe banca echipei naționale. România va înfrunta Israel, de la ora 20:45, în al doilea amical din această primăvară. Înaintea partidei, Victor Pițurcă a vorbit despre antrenorul "tricolorilor", căruia i-a dat un vot de încredere.
Fostul selecționer consideră că Edi Iordănescu merită să fie susținut pentru că, dacă a fost ales de către Federația Română de Fotbal să pregătească echipa națională, înseamnă că a demonstrat ceva.
De asemenea, Pițurcă a spus că speră ca România să joace în Ghencea și a dezvăluit că are încredere că fostul antrenor de la CFR Cluj și FCSB poate califica echipa tricoloră la următoarea ediție a Campionatului European.
"Numirea lui Iordănescu este una normală pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp. În ultimii ani au fost antrenori tineri la națională. Dacă am plecat pe drumul ăsta, să mergem pe drumul ăsta. Trebuie ca toată lumea să fie alături de el și sperăm să aibă rezultate. Mulți jucători au o anumită experiență și contează acest lucru. Cu această calitate, de selecționer, trebuie să te și naști.
Nu se nasc toți cu calități de selecționer. Sunt unii antrenori foarte buni, care merită să ajungă la națională. Dacă cei din Federație au ajuns la această concluzie, înseamnă că Edi Iordănescu este un antrenor foarte bun, care merită să ajungă la națională.
Eu nu îl cunosc pe Edi ca antrenor, habar nu am. Ca să cunosc un antrenor, ar trebui să-l văd cel puțin o lună de zile. Pregătire, ciclul săptămânal. El a muncit bine, pe unde a fost, în rest...
Eu am încredere că poate duce naționala la Euro. Ghencea ar putea fi casa echipei naționale, România a avut rezultate acolo. Edi a crescut în familia Stelei, face parte din această familie și datorită tatălui său", a declarat Victor Pițurcă pentru AS.ro.
Citește și:

"Edi Iordănescu are nevoie de timp"

Înaintea celui de-al doilea meci de pregătire din această primăvară, prestația românilor din prima partidă a lui Edi Iordănescu la națională a fost analizată și de Ilie Dumitrescu.
Fostul fotbalist a vorbit despre problemele pe care le-a identificat în jocul "tricolorilor" și a punctat că Edi Iordănescu are nevoie de timp pentru a-și putea implementa stilul de joc. În plus, Ilie Dumitrescu este de părere că selecționerul va putea să își contureze echipa ideală pentru meciurile din Liga Națiunilor abia după ce îi va mai vedea pe jucători în alte câteva partide.
"Mai este nevoie de un meci sau două la echipa națională pentru Edi Iordănescu. E altceva decât la echipa de club. Trebuie să fim realiști și să ne dăm seama că jucătorii se ridică la un nivel bun în campionatul nostru, dar exprimarea lor la nivel internațional este diferită. După ce ai lucrat cu jucătorii de la FCSB și CFR, vii la echipa națională și construiești un prim 11, așa cum vrei tu să pui în practică un sistem. Edi Iordănescu va avea nevoie de timp pentru a putea să își pună în practică filosofia la nivel de echipă națională.
A fost un prim test. El are acum o idee de ce înseamnă campionatul nostru și un meci la nivel internațional, chiar și amical. La un meci oficial, lucrurile se schimbă. Adversitatea este și mai mare, încărcătură, presiune. Dacă la un joc amical nu te ridici la un nivel bun, la un meci oficial sunt probleme.
Edi mai are nevoie de ceva timp. Pleci cu o imagine ca selecționer, dar nivelul este puțin diferit. Mai e nevoie de încă un test, apoi trebuie să tragă o concluzie și cu siguranță va avea o idee și un nucleu important conturat cu care să abordeze meciurile din această campanie de Liga Națiunilor", a declarat Ilie Dumitrescu.
Meciul dintre Israel și România este programat de la ora 20:45 și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo