Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Adrian Mutu a tras un semnal de alarmă înainte de EURO 2024! Ce a remarcat în amicalul cu Columbia

Bianca Dumitru

Publicat 27/03/2024 la 12:14 GMT+2

România a fost învinsă aseară, la Madrid, cu scorul de 2-3, de Columbia, într-un meci de pregătire pentru EURO 2024. În această dimineață, Adrian Mutu a comentat prestația "tricolorilor" și a tras un semnal de alarmă cu privire la EURO 2024.

România, în meciul cu Columbia

Credit imagine: Getty Images

România a pierdut aseară, la Madrid, amicalul cu Columbia, scor 2-3, meciul de pe Civitas Metropolitano fiind prima înfrângere suferită de "tricolori" după mai mult de un an și 4 luni.
În această dimineață, Adrian Mutu a analizat prestația jucătorilor lui Edi Iordănescu și a tras câteva concluzii, menționând că nu-i vede pe români pregătiți să facă față unor echipe atât de puternice.
Tehnicianul a evidențiat câteva aspecte negative din jocul "tricolorilor", dar a punctat și faptul că românii au fost ambițioși și au încercat până la final să obțină ceva.
"Am fost surprins de viteza de joc a Columbiei. Se vedea cu ochiul liber că aveau o viteză în plus față de noi. Alea două goluri reprezintă un lucru pozitiv. Mă refer la faptul că se vede că băieții nu au renunțat. Au jucat cu ambiție până la final.
Au marcat golurile pe final, când, cel mai probabil, ei opriseră motoarele. La 3-0 se simțeau confortabil. Columbia a fost mai bună decât noi și s-a văzut asta în urma acestui joc. Aveau acea viteză în plus de joc și mai mult talent. Și nu degeaba nu au pierdut de 21 de meciuri.
Eu nu cred că avem putere de joc în fața unor echipe de genul acesta. Probabil, asta e valoarea echipei noastre naționale în momentul de față. Nu avem control la mijlocul terenului și automat posesia nu era cea pe care trebuia să o avem. Când alergi 80 de minute după minge, e greu", a declarat Mutu, conform Fanatik.
Citește și:

Avertismentul lui Adrian Mutu înainte de EURO 2024

Ținând cont de faptul că mai sunt circa două luni și jumătate până la EURO 2024, antrenorul celor de la CFR Cluj a tras și un semnal de alarmă. Mutu a spus că la turneul final va fi mai greu decât a fost aseară, cu Columbia, dar s-a arătat mulțumit de faptul că "tricolorii" nu renunță, ci luptă până la fluierul final.
"Jocul așa părea (n.r. că vom mai primi goluri). Ajungeau foarte ușor în preajma careului nostru. Moldovan a fost o surpriză plăcută. Nu a apărat de ceva timp și s-a descurcat foarte bine. A avut mult de muncă în meciul acesta.
Testul acesta este foarte bine venit. E un duș rece pentru noi. Cred că ne dăm seama că ne așteaptă vijelia la EURO... Eu cred că acolo viteza de joc o să fie la fel, poate chiar mai mare.
Mi-a plăcut că nu s-au dat bătuți. Mi-a plăcut și un comentariu de aseară 'Naționala ultimelor minute'. Asta nu e un lucru rău. Înseamnă că băieții cred până la sfârșit.
Dacă mai dura 5 minute, cine știe ce se întâmpla. Nu cred că aia era realitatea din ultimele 5 minute. Meciul l-a văzut toată lumea, iar Columbia ne-a fost superioară", a adăugat Adrian Mutu.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Pe ce loc se va clasa România în grupa E de la EURO 2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo