Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu vede meciul cu Columbia drept o lecție! Mesajul ferm avut pentru criticii echipei naționale

Bianca Dumitru

Publicat 25/03/2024 la 16:47 GMT+2

România va juca marți seară, la Madrid, al doilea amical din 2024, contra Columbiei. Înaintea partidei, selecționerul Edi Iordănescu a prefațat partida, anunțând că va face unele schimbări în echipă și că va trata meciul drept un test și o lecție.

Edi Iordănescu

Credit imagine: Getty Images

Echipa națională de fotbal a României a făcut deplasarea la Madrid, acolo unde va juca marți seară, de la ora 21:30, contra Columbiei, într-un meci de pregătire pentru turneul final al Campionatului European din această vară.
Înaintea partidei, Edi Iordănescu a vorbit despre ce trebuie să facă "tricolorii" pentru a obține un rezultat pozitiv în duelul cu sud-americanii care sunt neînvinși de 20 de meciuri. Selecționerul a spus că jucătorii săi trebuie să-și ridice foarte mult nivelul și să intre motivați pe teren.
În plus, Iordănescu a anunțat că va face unele schimbări în echipa lui, dorindu-și să-i vadă pe teren pe toți fotbaliștii pe care i-a convocat la acțiunea din această lună, și a precizat că speră ca naționala României să continue seria meciurilor fără eșec.
"Vor fi schimbări în echipă, am spus și după amicalul de la București. Vor fi destul de multe chiar, pentru că vrem să testăm toți jucătorii, să le oferim cât mai multe minute și să mai verificăm lucruri. Pentru mine este un risc când faci acest lucru, dar vine la pachet cu strategia pe care o avem și eu îmi asum total această responsabilitate.
Nu e ușor când faci multe schimbări, aceste lucruri afectează reperele și automatismele, vorbim și despre schimbări de poziții pentru anumiți jucători. Noi avem încredere în toți, ei să intre cât mai montați pentru că ținem mult și la rezultat. Avem o serie foarte bună și noi și ne dorim să o prelungim.
Dar ca să ieșim cu un rezultat pozitiv trebuie să avem disponibilitate foarte mare, să ne regăsim spiritul de luptă, capacitatea de efort, să ne organizăm bine și să ne asumăm și noi responsabilități atunci când avem mingea. Doar ridicându-ne foarte mult nivelul putem avea așteptări la un scor favorabil", a afirmat selecționerul, care a subliniat și calitățile echipei sud-americane:
"În acest al doilea meci amical vorbim de un alt nivel. Columbia este cea mai în formă națională a momentului, e o echipă foarte eficientă și bine organizată, cu multă calitate individuală. Columbia a învins Spania, Brazilia, Germania și vă garantez că nu a fost nimic întâmplător pentru că eu am văzut jocurile lor.
E o echipă care vine după 20 de meciuri fără înfrângere și care n-a primit gol de 17. E un mix între fantezia și calitatea sud-americană și disciplina și rigoarea europeană, pentru că mulți jucători de-ai lor evoluează în Europa. Deci ne așteptăm la un test extrem de important, de la care avem multe pretenții și așteptăm în continuare răspunsuri", a adăugat Edi Iordănescu.
Citește și:

Edi Iordănescu, mesaj clar pentru critici

Selecționerul României a fost întrebat și despre situația folosirii unor jucători care nu prind minute la echipele de club, comentând că nu are o arie foarte amplă de selecție, astfel că trebuie să se mulțumească cu fotbaliștii pe care îi are în lot și să încerce orice e posibil pentru a obține prestații cât mai bune de la ei.
"Cu riscul de a supăra multă lume, îmi asum ce spun. Și anume că nu avem 3-4 garnituri ca alte naționale, ca Franța, Spania sau Anglia. Încercăm să forțăm mărirea ariei de selecție, să stimulăm competiția internă. Nu avem, însă, alte soluții în momentul de față. E ușor să spunem: 'Nu joacă X sau Y, atunci hai să ne uităm în competiția internă'.
Competiția internă a clacat des când a ieșit în Europa. Așa că eu nu mă amăgesc singur. Avem jucători în campionate importante, care joacă din păcate destul de puțin, dar nu ne permitem luxul să-i pierdem. O să tragem de ei atât cât putem ca să îi ajutăm, iar ei să ne ajute, să se revanșeze.
Rațiu a fost un jucător foarte important în campania de calificare și nu putem să îi pierdem. În final va depinde doar de el, pentru că nici noi nu putem să mergem la infinit în felul acesta. Când ai luni de zile în care nu joci, atunci devine o problemă mare", a declarat Iordănescu.
În ceea ce-i privește pe suporterii români care vor fi prezenți într-un număr foarte mare la Madrid, selecționerul a spus că susținerea fanilor îi motivează în plus pe fotbaliști și a punctat că meciul cu Columbia trebuie privit ca un test și o lecție.
"Nu în ultimul rând, ne obligă și prezența foarte mare a suporterilor români în tribune. Vrem să le oferim momente frumoase, mai ales că pe mulți știm că îi încearcă și dorul de casă. Așa că știu că vin cu bucurie să își vadă naționala.
Indiferent ce se va întâmpla mâine eu nu am niciun regret pentru acest amical. Pentru că nu poți să înveți decât de la cei mai buni. Așa că trebuie să ne confruntăm cu cei mai buni", a conchis Edi Iordănescu.
Meciul dintre România și Columbia, care va avea loc pe stadionul Civitas Metropolitano, este programat marți seară, de la ora 21:30, și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.
Pe ce loc se va clasa România în grupa E de la EURO 2024?
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo