Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Record stabilit după meciul România - Irlanda de Nord! Nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii 10 ani

Maria Olteanu

Publicat 23/03/2024 la 19:21 GMT+2

Echipa națională de fotbal a României a început cu o remiză anul 2024, într-un joc de pregătire care a avut loc vineri seara, pe teren propriu, în compania Irlandei de Nord, încheiat 1-1. Pe cel mai mare stadion al țării au fost prezenți peste 30.000 de fani, ceea ce înseamnă că a fost înregistrată cea mai mare audiență din ultimii 10 ani la un meci amical.

Romania

Credit imagine: facebook

România a început pregătirea pentru Campionatul European, iar primul meci amical din acest an l-a susținut vineri seara, pe teren propriu, în compania Irlandei de Nord.
Jocul de pe Arena Națională s-a terminat 1-1, cu două goluri marcate în prima parte a confruntării. Pentru echipa lui Edi Iordănescu marcat Dennis Man, după ce irlandezii deschiseseră scorul în minutul 7 al acestui duel.
În ciuda faptului că a fost doar un meci de pregătire, fără nicio miză a rezultatului, fanii naționalei au venit pentru a-i vedea la treabă pe tricolori, încă entuziasmați după calificarea obținută în toamna anului trecut.
Aseară, în tribunele celui mai mare stadion al țării, au fost prezenți 30.439 de spectatori. În cursul zilei de sâmbătă, Federația Română de Fotbal a anunțat că la meciul cu Irlanda de Nord s-a înregistrat cea mai mare asistență la un meci de pregătire al primei reprezentative în ultimii 10 ani.
Pe 5 martie 2014, la România – Argentina, 0-0, au fost prezenți 45.034 de spectatori, meci disputat tot pe Arena Națională. De atunci și până aseară, România mai jucase 16 partide amicale pe teren propriu.

CĂPITANUL STANCIU, DEZAMĂGIT DE PRIMUL MECI DIN 2024

Nicolae Stanciu știe că echipa noastră poate mai mult și va trebui să joace mult mai bine marți, la Madrid, în amicalul pe care îl vom disputa împotriva puternicei echipe a Columbiei. Sudamericanii au învins cu 1-0 Spania, într-un meci amical disputat vineri seară, la Londra.
E PUŢINĂ DEZAMĂGIRE, PENTRU CĂ NU AM REUŞIT SĂ CÂŞTIGĂM. E UNUL DINTRE AMICALELE PE CARE LE JUCĂM ACASĂ ÎN FAŢA FANILOR. CRED EU CĂ AM REUŞIT SĂ CONTROLĂM MECIUL, MINGEA A FOST ÎN PERMANENŢĂ LA NOI, SINGURA SCĂPARE A FOST ACEL GOL ÎN PRIMELE MINUTE. E CLAR CĂ TREBUIE SĂ FIM MULT MAI CONCENTRAŢI ÎN ULTIMII 20-30 DE METRI, DAR AM ÎNTÂLNIT O ECHIPĂ CARE S-A APĂRAT CU CINCI JUCĂTORI PE FUND ŞI A FOST, DIN PĂCATE, DESTUL DE GREU SĂ MARCĂM ŞI GOLUL DOI.
SUNT ÎMBUCURĂTOARE MECIURILE ACESTEA FĂRĂ ÎNFRÂNGERE, ÎŢI DAU O ÎNCREDERE PENTRU ATUNCI CÂND TE ÎNTORCI LA LOT, DAR SUNT MAI MULTE LUCRURI DE PUS LA PUNCT, DE ÎMBUNĂTĂŢIT. TOŢI NE DORIM SĂ AJUNGEM LA URMĂTORUL NIVEL PENTRU CĂ LA CAMPIONATUL EUROPEAN VA FI ALTCEVA", A DECLARAT STANCIU LA DIGISPORT.
Căpitanul naționalei a comparat jocul prestat de Irlanda de Nord cu cel al selecţionatei Andorrei: "Meciul de astăzi a semănat cu ce am întâlnit în echipa Andorrei, s-au apărat, asta am simţit din teren. Bineînţeles, cu un plus mai mare din partea jucătorilor irlandezi, dar asta am simţit că vor să facă. Nu am avut însă un meci pe care să-l controlăm cap coadă, deşi ne doream să facem asta, să avem mingea aproape tot meciul. Ar trebui să fim un pic mai atenţi, mai concentraţi în ultima treime şi cu siguranţă vor veni şi golurile".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo