Ionuț Lupescu nu a iertat pe nimeni într-o intervenție la Digisport. 1-2 la Rejkjavik și 0-1 în Ucraina sunt rezultatele obținute de cele mai importnate echipe naționale al României.
Islanda este usor de analizat, dar greu de batut, dar noi nici nu i-am batut si nici nu i-am analizat. Au fost multe greseli. Un meci de calificare se abordeaza altfel, islandezii stiu ce vor si joaca ce pot. La noi, de la Piturca incoace nu a mai fost un selectioner. Nea Puiu venise dupa o pauza lunga, iar Contra, Mutu, Radoi, nu pot fi selectioneri. Calificarea la mondiale e si mai grea, nu mai exista sansa a doua, vor fi clar doua echipe in grupa mult mai bune decat noi. In Liga Natiunilor sunt mai mult meciuri amicale. Si Radoi si Mutu pot deveni selectioneri, dar trebuie sa antreneze. S-a vazut la meci.

Rădoi - Lupescu, conflict dur în ultimii 10 ani

Serie A
Fotbalistul debutat de Rădoi la națională, pe lista a două cluburi din Serie A! Unde ar putea ajunge
12/01/2022 LA 14:41
Mirel Rădoi s-a retras de la naţionala României după o înfrângere suferită în 2010, cu Franța. Motivul a fost făcută public de Lupescu, directorul general al FRF la acel moment.
Nu mai sunt 15 jucători de valoare apropiată, aşa cum era pe vremea noastră. Rădoi a scăzut după ce a plecat la arabi. Pot să vă spun că nivelul campionatului e slab, am jucat acolo”, a spus Lupescu.

Ionuț Lupescu

Credit imagine: Getty Images

Rădoi a anunţat că nu mai vine la echipa naţională: ”Nu m-am retras din cauza lui Răzvan Lucescu, ci a lui Lupescu! A spus că sunt în scădere? În scădere de înălţime, de greutate? El să nu uite că a fost dat afară de la Al Hilal după câteva luni! Poate e el selecţioner şi nu știu eu”.
De la acel moment, periodic, Mirel Rădoi a păstrat continuat scandalul cu Ionuț Lupescu, atât timp cât acesta a fost în funcție la FRF.
”N-aş vrea să încep să vorbesc mai multe despre contractele care ne erau oferite să cedăm Federației drepturile noastre de imagine. Eu înţeleg că pot fi numit sclavul echipei naţionale ca fotbalist, dar nu o să mă las umilit. Ar trebui să-i mulţumim lui Cristi Chivu pentru că a citit foarte atent aceste contracte pe care trebuia să le semnăm”, declara Mirel Rădoi în 2011.
https://i.eurosport.com/2015/08/18/1662760.jpg
”Au fost multe lucruri dubioase care se întâmplau în sânul echipei naţionale. La Euro 2008, spre exemplu, Mihai Neşu, care a jucat două partide a primit o primă de 15.000 de euro, iar alte personaje de prin FRF, care jucau table şi pe care abia le vedeai la faţă, au luat primă întreagă, de 120.000 de euro. Sper ca aceste lucruri să se schimbe odată cu venirea lui Răzvan Burleanu", spunea Rădoi în 2014.
Ultimul scandal între cei doi a fost în perioada în care Rădoi era pe banca celor de la FCSB. Ca şef al Comisiei Tehnice de la UEFA, Lupescu l-a acuzat că a trișat, iar forul european a acționat în consecință.
"Rădoi a trişat în competiţii şi pentru asta a şi fost suspendat. La începutul sezonului fiecare club trebuie să depună o listă a jucătorilor şi a staff-ului tehnic. El apărea acolo ca director. Nu ştiu ce director, director sportiv, de marketing, de stadion? El se comporta ca un antrenor şi de asta a fost suspendat", a spus Lupescu în 2015.
Fotbal
"Am trecut clasa!" Ce notă și-a dat Mirel Rădoi după mandatul de la naționala României
26/12/2021 LA 09:02
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43