Argentina - Brazilia este marea finală a Copa America 2021, un ultim act așteptat și anticipat de toți. Un succes pentru Messi l-ar transforma în marele favorit la Balonul de Aur 2021, dar ar pune și capăt secetei acestuia la echipa națională. În ciuda unui palmares fabulos, decarul Barcelonei nu a reușit să obțină mari performanțe la prima reprezentativă. Practic, Leo are doar două trofee cu albiceleștii: titlul mondial U20, în 2005 și aurul olimpic la Beijing, trei ani mai târziu.

Messi vrea primul trofeu major cu Argentina, dar istoria nu e de partea lui

Istoria nu e, însă, de partea celui mai valoros fotbalist din istoria recentă. Argentina nu a învins niciodată Brazilia într-un meci oficial cu Messi pe teren. Au existat succese în amicale, însă, dacă este să ne raportăm la ultima victorie într-o partidă care "contează", observăm o secetă de 16 ani pentru "pume". Pe 8 iunie 2005, la Buenos Aires, Argentina reușea ultima oară să învingă marea rivală, 3-1, în preliminariile pentru Mondialul din 2006. A fost o partidă în care Juan Roman Riquelme a strălucit, iar reprezentativa "carioca" nu a găsit răspuns pentru a-l opri pe fostul mare mijlocaș.
Ligue 1
Reacția dură a celor de la PSG după ce L'Equipe a dezvăluit cifrele din contractul lui Messi
ACUM 16 ORE
Messi va avea așadar o provocare mare în tentativa de a opri seceta de 28 de ani a Argentinei la Mondiale/Copa America. Ultimul trofeu major cucerit de dubla campioană mondială a venit tocmai în 1993, când Argentina a devenit "regina" continentului.
Amintirile cu Maracana, stadionul care va găzdui ultimul act, nu sunt nici pe departe unele plăcute pentru decarul Argentinei. Aici a suferit poate cea mai mare dezamăgire a carierei, în urmă cu 7 ani. La Mondialul din 2014, "pumele" au fost învinse în finală, în prelungiri, cu 1-0 de Germania, grație golului lui Mario Gotze.
Nu va fi, evident, prima finală de Copa America dintre Brazlia și Argentina. Prima a avut loc în 1937 și a fost câștigată de reprezentanții "țării tangoului". A fost, de altfel, singurul succes al Argentinei într-un ultim act cu marea rivală. Ulterior, au pierdut două Copa America (2004 și 2007) și o finală de Cupa Confederațiilor (2005). La finala din 2007, Messi a fost pe teren, însă a fost inexistent.
În total, au avut loc 107 ciocniri între cele două naționale, iar situația e foarte echilibrată. Brazilia are 42 de victorii, în timp ce Argentina și-a trecut în cont 40 de succese. Cele două formații au cucerit, de-a lungul timpului, 23 de trofee la Copa America. Argentina are 14, dar ultima oară au mers cu trofeul la Buenos Aires tocmai în 1993. Brazilia are "doar" 9 trofee, fiind campionii în exercițiu.
4 finale de Copa America a jucat Argentina de când Messi și-a început cariera de fotbalist profesionist, toate pierdute. Ultima, în 2016, când "pumele" au cedat în fața naționalei statului Chile.
Finala Copei America 2021 are loc în noaptea de sâmbătă spre duminică, începând cu ora 03:00.
Turkish Süper Lig
Moruțan, comparat cu Messi în presa din Turcia! Ce au scris despre românii de la Galatasaray
ACUM 19 ORE
Fotbal
L'Equipe a anunțat care este salariul real pe care Messi îl va câștiga la PSG
IERI LA 08:49