Istvan Kovacs a avut un sezon foarte bun, impresionând în plan european. Românul a fost, printre altele, arbitrul finalei Conference League, în care AS Roma a învins-o cu scorul de 1-0 pe Feyenoord, pe Arena Kombetare din Tirana, dar și al unei semifinale de Champions League, în care s-au înfruntat Manchester City și Real Madrid.
Centralul a vorbit, într-un interviu pentru FRF TV, despre ce înseamnă pentru el delegările din stagiunea recent încheiată. Kovacs a comentat și momentul în care mai mulți copii l-au luat cu asalt pentru a-i cere o fotografie.
"Sunt fericit, mândru că am putut să reprezint România la acest nivel. M-am pregătit normal, nu am vrut să schimb nimic din pregătirea mea. Țin telefonul deschis, dar mă uit la mesaje doar după terminarea partidei. Nu citesc presa, nu mă interesează cine ce spune. Mă focusez doar la ce am de făcut.
UEFA Europa Conference League
Cât a câștigat Istvan Kovacs pentru prezența în finala Conference League
26/05/2022 LA 09:45
După semifinala din Liga Campionilor, Manchester City - Real Madrid, am primit mai multă atenție din partea presei internaționale, mult mai multe mesaje de la persoane cunoscute din întreaga lume care m-au felicitat și mi-au spus că o să-mi urmărească cariera de acum înainte.
A fost un moment la Mioveni în care un copil mi-a cerut o poză și după copilul respectiv au mai venit încă 30. Nu sunt persoana care să refuze pe nimeni. Mă bucură acest lucru, sper ca pe viitor să fiu un exemplu pentru acești copii, să știe că meseria asta e una frumoasă, în care poți călători, poți să cunoști foarte multă lume și să-ți dea o satisfacție din toate punctele de vedere", a declarat Istvan Kovacs.
Citește și:

"M-am simțit emoționat, dar și mândru!"

Arbitrul de 36 de ani va fi prezent și la turneul final al Campionatului Mondial din Qatar, programat în perioada 21 noiembrie - 18 decembrie, unde va deveni primul central român care ia parte la o astfel de competiție după Ioan Igna, în 1986.
Despre faptul că a fost selectat să arbitreze în Qatar, Kovacs a spus că îl onorează. Arbitrul s-a arătat emoționat și a explicat care sunt obiectivele sale și ale asistenților care îl vor însoți, Vasile Florin Marinescu și Ovidiu Mihai Artene.
"Mă simt onorat să fiu la Campionatul Mondial. A fost un moment deosebit pentru mine când am aflat. Am visat de când eram mic să reprezint România aici, la o pauză foarte lungă după Ioan Igna, care a fost unul dintre cei mai buni arbitri ai României alături de Nicolae Rainea. Nu am putut să-i văd la televizor din cauza diferenței mari de vârstă dintre mine și dânșii, dar am avut ocazia să-i cunosc și sunt doi oameni minunați.
M-am simțit emoționat că am fost selectat printre cei mai buni 36 de arbitri ai lumii, dar în același timp mândru pentru că eu, alături de Vasile Marinescu și Mihai Artene, ajungem la acest nivel. Nu vom schimba nimic din pregătirea noastră și vom merge acolo să facem o figură frumoasă.
Fiecare meci este important, îl tratez ca și cum ar fi ultimul din cariera mea. Asta mă motivează și mă face să fiu concentrat la orice moment al jocului. După ce trecem testele fizice, o să mă focusez și pe Campionatul Mondial", a conchis Istvan Kovacs.
UEFA Europa Conference League
Istvan Kovacs va arbitra o finală de cupă europeană! Cine va fi la centru în ultimul act din UCL
11/05/2022 LA 15:57
Liga Campionilor UEFA
Nu toată lumea a fost cucerită de Kovacs! Nota mică dată de jurnaliștii englezi pentru arbitraj
27/04/2022 LA 11:07