Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Delegarea lui Istvan Kovacs la finala Europa League, criticată dur în Spania: "Mă retrag într-o peșteră, la revedere!"

Bianca Dumitru

Publicat 13/05/2024 la 19:33 GMT+3

Istvan Kovacs a fost delegat la finala Europa League, în care se vor înfrunta Atalanta și Bayer Leverkusen, partidă programată pe 22 mai, la ora 22:00. Imediat după anunțul oficial privind delegarea, românul a fost criticat dur de un jurnalist din Spania, specializat pe arbitraj.

El colegiado rumano Itsvan Kovacs muestra tarjeta roja al defensa del FC Barcelona, el uruguayo Ronald Araujo, durante el encuentro correspondiente a la vuelta de los cuartos de final de la Champions League que FC Barcelona y PSG d

Credit imagine: EFE

Istvan Kovacs se află în acest sezon în "careul de ași" al arbitrilor din Europa, cei care au fost desemnați la centru în finalele cupelor europene. Românul va arbitra finala Europa League, care este programată pe 22 mai, de la ora 22:00, la Dublin, meci în care se vor duela Atalanta și Bayer Leverkusen.
Finala Champions League dintre Borussia Dortmund și Real Madrid va fi arbitrată de slovenul Slavko Vincic, în timp ce de ultimul act al Conference League se va ocupa portughezul Artur Soares Dias, iar la centrul finalei feminine din UCL se va afla Rebecca Welch.
Imediat după ce UEFA a făcut anunțul privind arbitrii desemnați la cele 4 finale europene, pe rețelele de socializare au început să apară reacțiile. Un jurnalist de la Marca a criticat delegările de la finalele Champions League și Europa League.
Pavel Fernandez, specializat în arbitraj, a precizat că Istvan Kovacs și Slavko Vincic sunt doi dintre cei mai slabi arbitri din Europa și că nu meritau să ajungă la centru în două partide atât de importante.
"Azi, la 'Clubul de Comedie': slovenul Slavko Vincic, în finala Champions League, românul Istvan Kovacs, în finala Europa League. Cei doi sunt, cu mici diferențe, cei mai slabi arbitri din elita UEFA. Mă retrag într-o peșteră, la revedere!", a scris jurnalistul Pavel Fernandez, pe contul său de Twitter.
Citește și:

Kovacs, acuzat că "a distrus totul" după Barcelona - PSG

Cel mai recent meci arbitrat de Istvan Kovacs la nivel european a fost returul dintre Barelona și PSG, din sferturile de finală ale Champions League. După meciul în care catalanii și-au încheiat parcursul în Europa, românul a fost criticat dur atât de presa din Spania, cât și de Xavi.
La finalul partidei, antrenorul Barcelonei s-a dezlănțuit la adresa centralului român, spunând că arbitrajul acestuia a fost un dezastru complet. Xavi crede că Araujo a fost eliminat mult prea ușor și a dezvăluit că i-a spus lui Kovacs la final că a fost foarte slab și că nu înțelege jocul.
"Suntem supărați, dezamăgiți. Nu are rost să discutăm despre joc... Arbitrul a distrus totul. Eliminarea lui Araujo a marcat soarta meciului. Am fost buni, eram organizați în atac și în apărare până în acel moment. Pentru mine este prea mult să dai roșu.
Este păcat că munca unui sezon întreg este încheiată de o decizie de arbitraj. Există eliminări în fotbal, dar arbitrul de azi a fost un dezastru. I-am spus arbitrului că a fost foarte slab, că nu a înțeles jocul, a fost un dezastru. A schimbat complet meciul, nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar acea fază a influențat rezultatul", a declarat Xavi, în urmă cu circa o lună.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo