Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Catalanii l-au pus la zid pe Kovacs, după Barcelona-PSG! Nu eliminarea lui Araujo i-a fost imputată

Nicu Savin

Actualizat 17/04/2024 la 01:40 GMT+3

Istvan Kovacs a avut de arbitrat un meci extrem de dificil între Barcelona și PSG, câștigat de de parizieni cu 4-1. Românul a luat mai multe decizii împotriva catalanilor și, chiar dacă toate au acoperire regulamentară, presa apropiată de clubul blaugrana l-a criticat vehement. Jurnaliștii de la Sport nu i-au imputat eliminarea lui Araujo, ci faptul că nu a dictat un penalty la Gundogan.

Istvan Kovacs (Barcelona - PSG 1-4)

Credit imagine: Eurosport

PSG s-a calificat în semifinale Champions League, după ce a surclasat-o pe Barcelona chiar la ea acasă, scor 4-1. Catalanii aveau un gol avans după turul de la Paris și au început perfect și manșa secundă, Raphinhna deschizând scorul în minutul 12.
Soarta partidei s-a întors în minutul 28, când Istvan Kovacs l-a eliminat pe Araujo pentru un fault în postură de ultim apărător asupra lui Barcola. PSG a profitat din plun de omul în plus și a egalat până la pauză prin Dembele, iar în partea scundă s-a dezlănțuit, Vitinhna (min.54) și Mbappe (min.61 - penalty și min.89) înscriind golurile care au dus echipa lui Luis Enrique în careul de ași.
Dacă eliminarea lui Araujo nu i-a fost imputată sub nicio formă lui Istvan Kovacs, presa catalană l-a criticat în termeni duri pe arbitrul român pentru o altă decizie, care a fost extrem de importantă în economia partidei. Imediat după ce PSG a marcat golul 3, Gundogan a pătruns în careu și a căzut în urma unui duel cu Vitinha.

Istvan Kovacs, criticat vehement în presa catalană, după Barcelona - PSG 1-4

Kovacs nu a dictat penalty și nici nu a fost chemat de colegii din camera VAR să vadă reluarea. Din acel moment, catalanii au fost nemulțumiți de aproape orice decizie a românului, iar la final presa apropiată de gruparea blaugrana l-a acuzat că a influențat rezultatul.
"Arbitrul român Istvan Kovacs a oficiat meciul Barcelonei împotriva lui Paris Saint-Germain din manșa secundă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. Acesta a fost protagonistul neașteptat datorită performanței sale controversate în duelul care a avut loc pe stadionul Olimpic.
În prima repriză, Kovacs a ocupat centrul scenei după ce Ronald Araujo a fost eliminat în mod controversat pentru că l-a împins pe Barcola la marginea careului.Mai mult, în minutul 56 al meciului, arbitrul l-a eliminat și pe Xavi Hernández după protestele antrenorului de la FC Barcelona pentru un penalty clar la Gundogan, pe care acesta a decis să nu-l semnaleze.", au scris catalanii de la sport.es.
Evident, jurnaliștii sursei citate sunt subiectivi. Faza la care Barcelona a cerut penalty a fost una extrem de dificilă, nici pe reluări neputându-se observa dacă Gundogan a fost sau nu faultat de Vitinha sau s-a împiedicat singur.În cazul în care s-ar fi impus totuși lovitură de la 11 metri, vina le aparține în special oficialilor din camera VAR. Aceștia au avut la dispoziție reluările și ar fi trebuit să-l cheme pe Kovacs să le vadă și el. Abia dacă s-ar fi ajuns acolo și Kovacs ar fi dictat eronat penalty s-ar fi putut vorbi despre o greșeală crucială a românului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo