Philip Cocu a fost demis recent de la Derby County, iar interimatul este asigurat de Wayne Rooney, care se află sub contract de jucător cu echipa ăână în vara anului viitor. Fostul mare atacant al lui Manchester United și al naționalei Angliei a fost însărcinat cu conducerea tehnică până la găsirea unui nou antrenor, deși acesta și-a manifestat public dorința de a rămâne definitiv tehnicianul echipei.
Derby County este pe ultimul loc în Championship, cu numai 7 puncte în 14 etape disputate, iar clubul este în curs de a fi vândut de actualul proprietar, ceea ce prelungește instabilitatea de la nivelul băncii tehnice.
https://i.eurosport.com/2016/10/11/1947291.jpg
Cupa Mondială FIFA
Rooney știe cine nu trebuie să lipsească din primul 11 al Angliei în duelul cu Țara Galilor
27/11/2022 LA 11:30
Presa britanică scrie însă că un membru al familiei regale din Abu Dhabi este aproape de a finaliza cumpărarea clubului, iar noua conducere intenționează să aducă cât mai repede un antrenor. Printre favoriți este John Terry, actualul secund al lui Dean Smith de la Aston Villa.
Terry a menționat și el în repetate rânduri că își dorește să devină principal, iar aceasta ar fi o oportunitate uriașă. Dacă ar ajunge în cele din urmă la Derby County, fostul căpitan al lui Chelsea i-ar călca pe urme fostului său coleg, Frank Lampard, cel care a antrenat un sezon pe Pride Park înainte de a ajunge pe banca "albaștrilor".

Frank Lampard, right, hopes to be reunited with John Terry, left, at Chelsea

Credit imagine: PA Sport

John Terry este susținut de Frank Lampard

De altfel, Lampard a declarat într-un interviu că îl vede pe John Terry foarte potrivit pentru meseria de antrenor, iar Derby County este un club ideal pentru a-și începe această aventură.
"Cred că John este destinat să fie manager. A lucrat foarte bine alături de Dean Smith în ultimii ani și a învățat multe lucruri. Dacă este adevărat, atunci este o oportunitate uriașă pentru el, dar și pentru Derby. Am petrecut un an acolo, știu ce club minunat este, ce fani grozavi au, ce emulație este în oraș în jurul clubului. Jonh va fi un antrenor dornic de performanță și ambițios, indiferent dacă va fi la Derby sau la alt club. Va fi, cu siguranță, un antrenor fantastic.", a spus Lampard.
Premier League
John Terry îl sfătuiește pe Harry Kane să plece de la Tottenham! Ce motive invocă fostul fundaș
27/11/2022 LA 08:44
Cupa Mondială FIFA
Wayne Rooney, o nouă săgeată spre Ronaldo! "L-aș lăsa acasă, nici nu joacă pentru echipa de club"
21/11/2022 LA 06:31