Pandemia de COVID-19 a adus mari probleme financiare. La Barcelona, spre exemplu, aceasta a fost dublată de slaba gestiune a finanțelor din perioada Bartomeu, astfel că noul președinte, Juan Laporta, s-a îndreptat pentru moment doar pe jucători liberi de contract. Astfel, pe Camp Nou au ajuns deja Kun Aguero, Eric Garcia și Memphis Depay, care nu au mai prelungit cu City, respectiv Lyon.
Barcelona riscă însă să își piardă cel mai bun jucător din istorie. De joi, Lionel Messi rămâne liber de contract și, deși e în negocieri avansate pentru a continua sub comanda lui Koeman, de mâine nu va mai fi legat de vreun contract cu gruparea catalană.
Argentinianul valorează, în ciuda vârstei, 80 de milioane de euro, dar pe lista jucătorilor care vor deveni liberi de contract apar și alți fotbaliști ale căror cote sunt impresionante. Nu l-am inclus pe Donnarumma, căruia, deși i-a expirat înțelegerea cu Milan, s-a înțeles deja cu PSG (nu a semnat, însă mutarea e ca și oficializată).
Ligue 1
Messi s-a numărat printre votanții la Trofeul Kopa! Care sunt cei 3 fotbaliști aleși de argentinian
ACUM 6 ORE

Diego Costa, de 6 luni fără angajament

Într-o situație aparte se află Diego Costa, fostul golgheter al lui Chelsea și Ateltico Madrid. Vârful de 32 de ani s-a despărțit în iarnă de campioana Spaniei, însă nu a reușit să își găsească un angajament în timp util, având pretenții financiare prea mari. Acum, ibericul născut în Brazilia va trebui să renunțe la salariul visat, dacă vrea să rămână în fotbalul de top. Evident, pentru atacant există și variante exotice, mai multe echipe din China exprimându-și dorința de a-l aduce, însă rămâne de văzut dacă va prefera performanța banilor.
Fotbaliștii cei mai importanți care rămân de la 1 iulie fără contract
1. Lionel Messi
2. Sergio Ramos
3. Santos Borre
4. Jerome Boateng
5. Juan Mata
6. David Luiz
7. Ben Arfa
8. Tomas Vaclik
9. Stevan Jovetic
10. Diego Costa
11. Nicolas Nkoulou
12. Marcos Paulo
13. Elseid Hysaj
14. Nikola Maksimovic
15. Shkodran Mustafi
Ligue 1
Messi, desființat în presa franceză după o nouă prestație slabă la PSG: "Nedemn de un Balon de Aur"
ACUM 10 ORE
Premier League
Capitolul la care Ronaldo l-a întrecut pe Messi în istoria Balonului de Aur, deși are doar 5 trofee
IERI LA 14:21